Συνιστά… ψυχραιμία η πλευρά Αράπογλου

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη του Γιώργου Αράπογλου, απαντώντας στα λεγόμενα του κ.Βασιλόπουλου.

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Γιώργο Αράπογλου και τον Άρη Βασιλόπουλο, με αφορμή την πρωτοβουλία του πρώτου να υποβάλλει ένσταση για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας.
Μάλιστα το γραφείο τύπου του συνδυασμού «Νέο» εξέδωσε νέα ανακοίνωση – απάντηση στα λεγόμενα της παράταξης του Βασιλόπουλου (δείτε ΕΔΩ), αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής, αλλά καλώντας ταυτόχρονα σε συναίνεση, διάλογο και… ψυχραιμία.

Αναλυτικά:
«Μας εξέπληξε αρνητικά, η εσπευσμένη ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Πολιτών», με επικεφαλής τον κ. Άρη Βασιλόπουλο, το ύφος και το περιεχόμενο της οποίας μαρτυρούν άγχος, αγωνία ή ίσως και φόβο…
Μας εξέπληξε αρνητικά, το ύφος της ανακοίνωσης και εκφράσεις όπως: «…η επιχειρηματολογία του κυρίου Αράπογλου» ή «…ο κύριος Αράπογλου και η παράταξή του», εκφράσεις αντι-συναδελφικές και με υποτιμητική διάθεση.
Υπενθυμίζουμε στους συντάκτες της ανακοίνωσης ότι απευθύνονται στην (η ένσταση αποφασίστηκε και υποβλήθηκε από τη) δημοτική παράταξη «νέο», Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Αράπογλου. Τη δημοτική παράταξη που χωρίς να έχει χρίσμα από κανένα κόμμα, χωρίς να έχει υποστήριξη από κανέναν πρώην δήμαρχο και με επικεφαλής έναν συμπολίτη μας που δεν είχε καμία προηγούμενη πολιτική ή κομματική θητεία, κέρδισε την εμπιστοσύνη ποσοστού της πόλης μας, περίπου αντίστοιχου με αυτό της «Δύναμης Πολιτών», με επικεφαλής τον κ. Άρη Βασιλόπουλο (17,8% έναντι 18,3% – μόλις 0,5% λιγότερο).
Μας εξέπληξε αρνητικά, η διαστρέβλωση – μέσω χαρακτηρισμών – των ενεργειών μας. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες και εντός των νόμιμων χρονικών ορίων, όχι μόνο δεν «…λοιδορεί τους λειτουργούς της δικαιοσύνης» αλλά αντίθετα αποδεικνύει την εμπιστοσύνη μας προς αυτούς.
Υπενθυμίζουμε στους συντάκτες της ανακοίνωσης, ότι ήδη έχει ξεκινήσει η εκδίκαση άλλων ενστάσεων σε όλη χώρα, ενώ έχουν εκδοθεί και οι πρώτες αποφάσεις. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, ύστερα από ένσταση (και) ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εξέπεσε των καθηκόντων της η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Επίσης, σύντομα θα επαναληφθούν οι εκλογές στο δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων.
Μας εξέπληξαν αρνητικά, οι επικρίσεις εναντίον μας, μόνο και μόνο επειδή αποφασίσαμε και ασκήσαμε ένα αναφαίρετο δημοκρατικό μας δικαίωμα, που όπως έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή, έχει ως στόχο «…την ουσία κάθε εκλογικής αναμέτρησης, δηλαδή την ορθή αποτύπωση της λαϊκής βούλησης, μέσω της σωστής καταμέτρησης των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού»!
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, υπάρχουν δύο πιθανές εξελίξεις: ή θα επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα και δεν θα αλλάξει τίποτα – ή θα γίνει δεκτή η ένσταση και ο συνδυασμός μας θα καταταγεί στη δεύτερη θέση. Σε αυτή την περίπτωση, θα κληθεί ο ίδιος ο λαός της πόλης μας (και όχι κάποιος άλλος…) να επιλέξει το νέο δήμαρχο, με επανάληψη του Β’ γύρου των δημοτικών εκλογών! Μάλλον πίσω από όλα τα παραπάνω κρύβεται (καθόλου επιτυχημένα…) η αγωνία ή ίσως και ο φόβος, για μια ενδεχόμενη επανάληψη του Β΄ γύρου των δημοτικών εκλογών, όπου η «Δύναμη Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Άρη Βασιλόπουλο, θα έχει απέναντί της το «νέο», την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Αράπογλου…
Ποιος όμως πανικοβάλλεται μπροστά στην πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες, στο λαό και ποιος θα έκανε ό,τι περνάει από το χέρι του για να την αποφύγει; Μήπως κάποιος που είναι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα της κάλπης δεν θα είναι υπέρ του;
Ας αντιμετωπίσουμε όλοι με ψυχραιμία και σεβασμό, την άσκηση ενός δημοκρατικού δικαιώματος και τη λειτουργία της δικαιοσύνης.
Ο δικός μας στόχος δεν είναι να αποπροσανατολίσουμε ή να πολώσουμε το κλίμα στην πόλη μας και δεν θα πέσουμε σε αντίστοιχες παγίδες. Ούτε θα εμπλακούμε σε «πόλεμο» ανακοινώσεων, κάτι στο οποίο άλλοι ειδικεύονται. Ούτε επιδιώκουμε «αψιμαχίες» ή εντάσεις.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες μας,
σας καλούμε και εμείς με τη σειρά μας, στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, που για εμάς δεν αποτελεί γιορτή – «πανηγύρι», ούτε «facebook event», αλλά μια ιερή στιγμή. Γιατί σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας προσπάθειας για καλύτερη πόλη και ποιοτικότερες παροχές προς τους συνδημότες μας, ιδίως αυτούς που έχουν αυξημένες ανάγκες. Η προσπάθεια αυτή θα τελεσφορήσει μόνο μέσα από συναίνεση, διάλογο και… ψυχραιμία».

Από το Γραφείο Τύπου