Η συμμετοχή του Γιώργου Ζαχαριάδη στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2014

Ο δρομέας Υπεραποστάσεων της ΑΕΚ Γιώργος Ζαχαριάδης, ετοιμάζεται για τον 32ο Διεθνή Αγώνα Υπεραπόστασης "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ".

Ο δρομέας Υπεραποστάσεων της ΑΕΚ Γιώργος Ζαχαριάδης («ΤΕΜΟΝΑΕΚ»), ετοιμάζεται για τον 32ο Διεθνή Αγώνα Υπεραπόστασης “ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ”, ο οποίος θα διεξαχθεί την 26 και 27/9/2014. Ένας αγώνας 246 χλμ, με εκκίνηση τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και  τερματισμό το άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη.

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Γ ΚΝΩΣΟΣ

Ένας αγώνας στο οποίο συμμετέχουν περίπου 380 δρομείς από 40 χώρες και μόνο το ένα τρίτον των αθλητών, ίσως και λιγότεροι φτάνουν στο τέρμα του αγώνα.

Ένας Σπαρταθλητής γνωρίζει καλά ότι η κατάκτηση ενός ρεκόρ σε μια τέτοια διαδρομή δεν είναι η βασική του επιδίωξη. Εκείνο που κυρίως επιδιώκει είναι ο τερματισμός μέσα σε 36 ώρες. Αυτοί που το έχουν επιτύχει λένε πως δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τα συναισθήματα τους.

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι μόνο βίωμα. Είναι μόνο εμπειρία προσωπική. Ο κάθε αθλητής ονειρεύεται την συμμετοχή του και η φαντασία του εξάπτεται από την ιδέα ότι θα τρέξει πάνω στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου, γίνεται ένας σύγχρονος Φειδιππίδης και προπονείται σκληρά για αρκετά χρόνια πριν φτάσει στο επίπεδο των απαιτήσεων του αγώνα.

Πρόκειται για μία υπεράνθρωπη προσπάθεια που έχει ως ανταμοιβή μόνο ένα στεφάνι ελιάς και λίγο νερό από τα χέρια μίας νεαρής Σπαρτιάτισσας για όσους κατορθώσουν να φτάσουν μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Είναι πλέον γνωστό σε όλους τους αθλητές ότι το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ δεν προσφέρει καμία υλική ανταμοιβή. Γεννήθηκε στο λίκνο του Ολυμπιακού πνεύματος και παραμένει βαθιά προσηλωμένο σ’ αυτό, αποστρεφόμενο την σύγχρονη τάση για εμπορευματοποίηση του αθλητικού ιδεώδους.

Γι’ αυτό το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι μοναδικό στον κόσμο. Συγκλονιστικό για όλους. Είναι το γεγονός που ενώνει τον άνθρωπο με ένα μύθο που ξεπηδάει από τα βάθη της χιλιόχρονης ιστορίας μας.

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Γ- ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ

 

Οι συμμετοχές του Γ. Ζαχαριάδη σε αγώνες Υπεραπόστασης το 2014 είχαν ως εξής:

Α). στον 3ο αγώνα Υπεραπόστασης «Δόλιχος δρόμος» απόστασης 255 χλμ, ο οποίος διεξήχθη την 2,3,και 4 Μαϊου 2014, διανύοντας την διαδρομή Δελφοί – Αρχαία Ολυμπία, (Δελφοί-Ιτέα-Ναύπακτος, γέφυρα Ρίου-Παναχαϊκό όρος, πολλά ορεινά χωριά όπως το Καλέντζι – Δάσος Φολόης, κλπ, Αρχαία Ολυμπία), χρόνος 44 ώρες καταλαμβάνοντας την 4η θέση στη γενική κατάταξη και του 1ου Έλληνα, ένας επίσης πολύ δύσκολος και απαιτητικός αγώνας (για λίγους!!!)

Β). στον αγώνα 12ος ‘Αθλος – “Στα Χνάρια του Μίνωα”, διαδρομή 140 χλμ από την Κνωσό στην Φαιστό και επιστροφή στην Κνωσό, ο οποίος διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης την 7και 8/6/2014, καταλαμβάνοντας την 4η θέση με χρόνο 17 ώρες και 46’ .

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Γ-ΔΟΛΙΧΟΣ

 

Γ). στον 11ο Olympus Marathon, αγώνας βουνού που διεξάγεται το τελευταίο Σ/Κ του Ιουνίου κάθε χρόνο στο βουνό των θεών στο Λιτοχωρο Κατερίνης, διανύοντας μία δύσκολη διαδρομή 44 χλμ, τερματίζοντας σε 7 ώρες και 30΄.

Δ). στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσ/νίκης «Μέγας Αλέξανδρος» ο οποίος διεξήχθη την 6/4/2014, τρέχοντας από την αρχαία Πέλλα και τερματίζοντας στον Λευκό Πύργο της Θεσ/νίκης, σε 3 ώρες και 30 λεπτά.

και Ε). Στο «Κρόνιον Πέρασμα», ο οποίος διεξήχθη την 19/07/2014, για πρώτη φορά, στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, διανύοντας μία κυκλική διαδρομή 70 χλμ στο βουνό του Πάρνωνα, σε χρόνο 7 ώρες και 5΄.

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Γ-ΣΟΥΜΕΛΑ

Στα πλαίσια των προπονήσεών του, κλείνει τον κύκλο του, με το ανέβασμα στον δρόμο της Καστανιάς Βερμίου, για ένα κερί στην Παναγία Σουμελά, διανύοντας μία δύσκολη ανηφορική διαδρομή, απόστασης 60 χλμ περίπου (από την περιοχή όπου ζει (Πτολεμαϊδα-Κοζάνης), για να πάρει την Ευλογία από την Παναγία των Ποντίων!!!

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Γ-ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ  ΑΚΡΟΠΟ ΛΗ

Ευελπιστεί να τρέξει, όπως ο αρχαίος δρομέας Φειδιππίδης, διανύοντας την διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα, απόσταση, 500 χλμ.

Όπως λέει ο ίδιος, η δύναμη και το κουράγιο πηγάζουν από την αγαπημένη του ΑΕΚ, πετώντας με τα φτερά του Δικέφαλου, αφού πλέον η εμφάνισή του με τα ρούχα της ΑΕΚ έχει γίνει το δέρμα του!!!

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Γ-ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2