Τσιλιμπάρης: «Φέτος γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια”

Διαβάστε τις ενδιαφέρουσες δηλώσεις του τερματοφύλακα της ΑΕΚ

Ο Κώστας Τσιλιμπάρης αποφάσισε να μείνει στην ΑΕΚ και να συνεχίσει να υπερασπίζεται την κιτρινόμαυρη εστία, παρ’ ότι είχε δύο πολύ καλές προτάσεις. Ο έμπειρος τερματοφύλακας είχε να πει πάρα πολλά σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην σελίδα του facebook «Μια ιστορία από την Πόλη, ΑΕΚ Ιδέα μοναδικιά» τα οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στην συνέχεια του άρθρου:

Τι έχεις να πεις για τη φετινή χρονιά;

«Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ διαφορετική από την προηγούμενη. Οι στόχοι θα μπουν στη πορεία αφού ολοκληρωθεί το ρόστερ και φανεί και η δυναμικότητα των αντιπάλων».

Ποια είναι η γνώμη σου… για τη βαριά τιμωρία;

«Η τιμωρία ήρθε στα πλαίσια μια οργανωμένης παρασκηνιακής κίνησης που την δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ δεν μπορούσε να την «σταματήσει». Ο σκοπός ήταν προφανής και εν τέλη σε συνδυασμό με την κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας μες επετεύχθη. Δεν έπρεπε να πάρουμε και το πρωτάθλημα και πολύ απλά δεν μας άφησαν».

Ένα σχόλιο για το λαό της ομάδας που είναι συνέχεια δίπλα σας;

«Δεν υπάρχουν λόγια για τον κόσμο μας… Η ΑΕΚ με τον κόσμο της πάντα θα είναι δυνατή. Για αυτό φτάσαμε και στην τιμωρία της έδρας πέρυσι. Με τον κόσμο μας δεν θα χάναμε το πρωτάθλημα».

Τι πιστεύεις για τον κ. Λαζόπουλο;

«Ο Λαζόπουλος είναι ο λόγος που συνεχίζω και την φετινή χρονιά στην ΑΕΚ. Είναι κρίμα που τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε όλοι. Είναι μεγάλη απώλεια για το χάντμπολ γενικά και για το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ. Εγώ προσωπικά τον ευχαριστώ που ακόμη και εκτός διοίκησης αποφάσισε να αναλάβει την χορηγία του συμβολαίου μου γιατί αλλιώς δεν πιστεύω ότι θα υπήρχε η δυνατότητα να συνεχίσω στην ΑΕΚ».

Ποια πιστεύεις είναι η λύση για το τμήμα;

«Φέτος γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τον κ. Σταματιάδη, τους προπονητές και την διοίκηση του ερασιτέχνη αλλά και ανθρώπους που έχουν πλαισιώσει το τμήμα ώστε να παρουσιαστεί η ομάδα αξιόμαχη. Ακόμη είναι νωρίς αλλά εγώ είμαι αισιόδοξος».

Ποιες είναι οι κινήσεις των παικτών σχετικά με το θέμα το ότι το τμήμα του χάντμπολ βρίσκεται στον αέρα;

«Το τμήμα δεν βρίσκεται στον αέρα. Σίγουρα η χρονιά θα είναι δύσκολη από όλες τις απόψεις αλλά στο τέλος θα γίνει απολογισμός».

Έχεις παρακολουθήσει αγώνα από άλλο τμήμα της ΑΕK;

«Πέρυσι παρακολούθησα αρκετές φορές το γυναικείο βόλεϊ, φέτος ελπίζω να μπορέσω να παρακολουθήσω και το ποδόσφαιρο από κοντά».

Θα άλλαζες την ΑΕΚ για τα χρήματα;

«Είχα δύο πολύ καλές προτάσεις από το εξωτερικό με περισσότερα χρήματα αλλά προτίμησα να μείνω εδώ. Ήθελα να μείνω στην Ελλάδα και να αγωνιστώ για την ΑΕΚ».

Ο κόσμος σε αγαπάει, τι έχεις να πεις για αυτόν και για το ότι σας ακολουθούν παντού;

«Η ΑΕΚ είναι ιδέα, αυτό δεν είναι ένα κλισέ ενός φανατικού. Δεν θέλω να φαντάζομαι ότι είμαστε διαφορετικοί για να αισθάνομαι καλύτερα. Είναι η αλήθεια και εδώ είναι το σημείο που ταυτίζομαι με την ΑΕΚ και τον κόσμο μας. Για παράδειγμα εγώ θα ντρεπόμουν αν είχα κερδίσει ένα «περίεργο» πρωτάθλημα… Το ίδιο ισχύει νομίζω για κάθε Αεκτζή»!

Τι σε κάνει να μην θες να αλλάξεις την καριέρα σου και ότι και να γίνεται να παραμένεις στην ΑΕΚ;

«Η ΑΕΚ, ο κόσμος . Μόνο όσοι έχουν φορέσει τη φανέλα ξέρουν. Όσοι το έχουν ζήσει γνωρίζουν καλά. Βέβαια υπάρχουν και θέματα άλλης φύσης, οικονομικά, θέματα επιβίωσης. Εγώ σας είπα και προηγουμένως ότι όσο κι αν το ήθελα αν δεν αναλάμβανε ο Δ. Λαζόπουλος το συμβόλαιο μου δεν θα μπορούσα να συνεχίσω. Θα έφευγα στο εξωτερικό».

Αν σε καλούσε ένα club της Original θα πήγαινες;

«Φυσικά και θα πάω αν με καλέσει η Οriginal»!