Μάνταλος: “Θα παλέψω για την καθιέρωση”

Ο Πέτρος Μάνταλος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Εθνικής μας ομάδας.

Με στόχο να δικαιώσει τον Κλαούντιο Ρανιέρι για την επιλογή του να τον καλέσει στην Εθνική ομάδα, αλλά και να καθιερωθεί σε αυτή, ξεκινά το… ταξίδι του με τη «γαλανόλευκη» ο Πέτρος Μάνταλος.

Ο παίκτης της ΑΕΚ, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της απογευματινής πρώτης προπόνησης της ομάδας, μίλησε για την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και ευχήθηκε να τον ακολουθήσουν και άλλοι συμπαίκτες του στην Ένωση.

Αναλυτικά:

Για την παρουσία του στην Εθνική, ενώ αγωνίζεται στην Football League: «Δεν είναι κάτι που συνηθίζεται στην Ελλάδα. Με τιμά η πρόσκληση και θα κάνω τα πάντα για να τον δικαιώσω».

Για το κλίμα στην Εθνική: «Είναι πάντα μια οικογένεια. Ξέρω πολλούς απ’ τους ποδοσφαιριστές και όλοι με υποδέχτηκαν πολύ ζεστά. Είναι τιμητικό για μένα να με επιλέγει ο Κλαούντιο Ρανιέρι».

Για την απουσία διεθνών απ’ την ομάδα του 2004: «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε πάνω μας την ομάδα».

Για το αν η Ρουμανία θέλει «εκδίκηση» για τον αποκλεισμό: «Το ότι έχασε την πρόκριση απ’ την Ελλάδα τους δίνει ένα κίνητρο παραπάνω για να πάρουν τη νίκη, όμως εμείς θέλουμε μόνο την πρόκριση».

Για το αν μπορούν να τον ακολουθήσουν στην Εθνική κι άλλοι παίκτες της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και ελπίζω να κάνω εγώ την αρχή για να ακολουθήσουν κι άλλοι».

Για το αν είναι έτοιμος να δείξει τα στοιχεία που δείχνει στην ΑΕΚ και στην Εθνική: «Θα προσπαθήσω να δικαιώσω τον προπονητή μου για την επιλογή, μου αρέσει να παίζω σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Είναι δύσκολο να καθιερωθεί κάποιος στην Εθνική αλλά θα το παλέψω».