Ιτούδης: «Τιμή για την ΤΣΣΚΑ η συμμετοχή»

O προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την συμμετοχή της ομάδας στο «Nick Galis Cup»

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Ιτούδη στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Αρης:

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και η παρουσία της στο πρώτο διεθνές τουρνουά «Nick Galis Cup» προσδίδει μεγάλη αίγλη στη διοργάνωση που θα γίνει προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Η ρωσική ομάδα δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. να συμμετάσχει στο τουρνουά και να τιμήσει το ζωντανό θρύλο του ΑΡΗ. Στο τιμόνι της από φέτος είναι ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος συνεχίζει την εξαιρετική παράδοση που έχουν οι Έλληνες προπονητές στο εξωτερικό. Ο κόουτς της ΤΣΣΚΑ μίλησε στο arisbc.gr για το μεγάλο ραντεβού στις 20-21/9, στο «Nick Galis Hall».

«Όταν δεχτήκαμε πρόταση από τον ΑΡΗ, και ως ΤΣΣΚΑ και εγώ ως κόουτς, δεχτήκαμε άμεσα. Είναι τιμή και για την ομάδα και για μένα να συμμετάσχουμε στο «Nick Galis Cup». Όλοι γνωρίζουμε τι έχει προσφέρει ο Νίκος Γκάλης στον αθλητισμό και το μπάσκετ και ως ΤΣΣΚΑ θέλαμε να συμμετάσχουμε σ’ αυτό το τουρνουά. Ένα τουρνουά με ομάδες υψηλού επιπέδου. Ο Νίκος Γκάλης ήταν ένας από τους παίκτες που έκαναν την επανάσταση στο ελληνικό μπάσκετ και του χρωστάμε πολλά», σχολίασε.

Ο Δημήτρης Ιτούδης γνωρίζει τη δυναμική του «Nick Galis Hall» και περιμένει ότι ο κόσμος θα συρρεύσει σ’ αυτό το μεγάλο τουρνουά. «Το τουρνουά το οποίο φέρει το όνομα του Νίκου Γκάλη είναι από μόνο του μία μεγάλη τιμή και για τον ίδιο και για την ομάδα, δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα για τη σημασία του. Πιστεύω ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θα αγκαλιάσει αυτά τα ματς και θα δώσει μαζικά το «παρών».

Για την ΤΣΣΚΑ το «Nick Galis Cup» θα είναι ένα δυνατό τεστ προετοιμασίας. «Θα λείπουν κάποιοι βασικοί παίκτες μας όπως ο Τεόντοσιτς και ο ΝτεΚολό, ενώ θα δούμε και την κατάσταση του Κριάπα.. Αυτά τα ματς γίνονται για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες και να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς που ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου».

Ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του, αναλαμβάνοντας μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. «Αποτελεί τιμή η συνεργασία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Γνωρίζουμε τις ευθύνες που υπάρχουν και αντιλαμβανόμαστε τις υποχρεώσεις μας. Υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία και όρεξη για να ανταπεξέλθουμε με συνέπεια σ’ αυτές», καταλήγει.