«Αν μου ζητηθεί, θα επέστρεφα στη ΑΕΚ»

Ο Λουίς Ντάριο Κάλβο θυμάται την παρουσία του στην Ένωση και δήλωσε θέλει να επιστρέψει στον Δικέφαλο.

Ο Λουίς Ντάριο Κάλβο είχε δοθεί δανεικός στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2000 από την Μπόκα Τζούνιορς, για δύο σαιζόν.

Ο πρώην διεθνής με την ομάδα νέων της Αργεντινής, σε συνέντευξή του, θυμάται τα χρόνια στην Ένωση, και τόνισε πως θα επέστρεφε στο Δικέφαλο για οποιοδήποτε θέση του ζητηθεί. Προσωπικά πάντως, αν επέστρεφε στην ΑΕΚ θα ήθελε να ασχολούνταν με τις ακαδημίες επειδή πιστεύει πως οι ποδοσφαιριστές πρέπει να μάθουν αρχές από αρκετά νεαρή ηλικία.

Αναλυτικά:

Λουίς, Ελλάδα. Τι θυμάσαι όταν σου λέω αυτή την λέξη;

«Την ΑΕΚ. Τα χρόνια που πέρασα. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία εκτός Αργεντινής και θα την θυμάμαι όλη μου την ζωή. Και πέρα από την ομάδα τους οπαδούς της. Δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο τέτοιοι οπαδοί. Μόνο στο “Μπομπονέρα” έχω δει και στην Μπόκα. Πουθενά αλλού. Είναι απίστευτοι και το λέω σε όλους στην Αργεντινή» είπε ο Κάλβο στο AEK1924.gr

Η ΑΕΚ, φέτος βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία, το γνωρίζεις; Παρακολουθείς όταν έχεις χρόνο;

«Ναι το έμαθα. Έγινε θέμα και στις εφημερίδες της Αργεντινής. Λυπήθηκα πολύ. Έπαιξα γι αυτή την ομάδα. Παρακολουθώ από το Ίντερνετ, έχω γραφτεί και σε ομάδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρακολουθώ όσο μπορώ τα νέα. Είμαι “άρρωστος” είμαι με την ΑΕΚ».

Επαφές με παλιούς συμπαίκτες έχεις κρατήσει;

«Ναι μιλάμε με τον Ατματσίδη συχνά πυκνά από το facebook»

Από πότε έχεις να έρθεις στην Ελλάδα;

«Από το 2005, 2006 πολλά χρόνια. Και τότε ήταν η πρώτη φορά που ήρθα μετά από τότε που έφυγα από την ομάδα. Βρήκα την Ελλάδα να προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την βρήκα αφότου τους είχε διοργανώσει»

Τώρα τι κάνεις, ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

«Ναι, είμαι στον τελευταίο χρόνο για να αποκτήσω δίπλωμα προπονητικής. Φέτος βγάζω το δίπλωμα»

Θα επέστρεφες στην ΑΕΚ;

«Ναι δεν το συζητάω και δεν λέω μόνο για την θέση του προπονητή. Εμένα μου αρέσουν πολύ οι ακαδημίες. Εκεί πιστεύω θα μπορούσαν να βοηθήσω πιο πολύ. Να μάθουν τα παιδιά τις αρχές από πολύ μικρά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και αυτό θέλω να κάνω, να μάθω τα παιδιά από μικρά».

Πρέπει η ΑΕΚ, και κάθε ελληνική ομάδα, να παίρνουν ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή, μικρούς;

«Ναι, όλη η Λατινική είναι μια ανεξάντλητη αγορά, και όχι μόνο από την ηλικία των 18 ετών αλλά και από μικρότερες ηλικίες».

Θέλω να μου πεις ένα θετικό και ένα αρνητικό στοιχεία από την παρουσία σου στην ΑΕΚ:

«Αρνητικό ήταν σίγουρα το ότι δεν μιλούσα ελληνικά. Πφφ…πολύ δύσκολη γλώσσα. Μερικές φορές υπήρχαν στιγμές που μιλούσα μόνο με τον Τσιάρτα, που ήξερε επειδή έπαιζε στην Σεβίλλη. Θετικό, ότι έπαιξα Κύπελλο UEFA με την ΑΕΚ, και τους οπαδούς πους μας ακολουθούσαν μέχρι Γερμανία, Δανία. Αυτοί είναι οι οπαδοί της ΑΕΚ, δίπλα παντού».

Η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη κατάσταση με την οικονομική κρίση. Έχει σχέση, με την κρίση που πέρασε η Αργεντινή το 2001;

«Είναι το ίδιο πράγμα. Συμβαίνει κατά καιρούς. Δεν θα είναι μόνιμο αλλά δεν θα είναι και μόνιμο να το ξεπεράσει. Θέλει υπομονή και τα καλύτερα θα ρθουν».