Ένας Ζιάγκος… Κατσικάρης!

Ο Κωνσταντίνος Ακρίβος σχολιάζει τις μεταγραφικές εξελίξεις της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ και προσπαθεί να προσεγγίσει τον τύπο της ομάδας που θέλει να κτίσει ο Βαγγέλης Ζιάγκος.

Μετά από έναν οδυνηρό μήνα για τους φίλους της Ένωσης, όπου παραλίγο να δουν το Δικέφαλο να παραμένει στην Α2 και να μην πραγματοποιεί τελικά την κερδισμένη άνοδό του στην Α1, τελικά η ΚΑΕ ΑΕΚ θα αγωνιστεί κατά 99% στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Κεφάλι της θα είναι τελικά ο Βαγγέλης Ζιάγκος και όχι ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος φαινόταν να βρίσκεται αρκετά κοντά στην Ένωση.

Η αλήθεια είναι όμως, πως από τη στιγμή που συμβόλαιο ή έστω προσύμφωνο δεν είχε υπογράψει με την ΑΕΚ ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, κακώς θεωρήθηκε από πολλές ιστοσελίδες και εφημερίδες ως προπονητής της Ένωσης.

Η ΑΕΚ λοιπόν, μπορεί να έγινε ΚΑΕ, όμως ο Γιαννάκης δεν θα είναι προπονητής της, παρότι το ενδεχόμενο να μην γίνει τελικά ΚΑΕ ο Δικέφαλος παρουσιαζόταν ως ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να χαλάσει η συμφωνία με τον «δράκο».

Περίεργο ε;

Εν πάση περιπτώσει, σημασία έχει πως στο τιμόνι της ομάδας παραμένει ο Ζιάγκος, εκείνος που οδήγησε την Ένωση από την Β’ Εθνική στην Α1.

Και από ότι φαίνεται ο Έλληνας τεχνικός έχει ήδη στο στόχαστρο του, μερικούς αρκετά ποιοτικούς παίκτες; ικανούς να οδηγήσουν την ΑΕΚ σε μια αξιοπρεπέστατη πορεία στην Α1, από την οποία έλειψε τρία χρόνια.

Κασμίρ Ράιτ, Ίγκορ Μιλόσεβιτς, Ζήσης Σαρικόπουλος, Γκάρετ Ουίλιαμσον, Μιχάλης Πολυτάρχου, Λεωνίδας Κασελάκης και Ανδρέας Γλυνιαδάκης είναι μέσα στις πρώτες επιλογές του Ζιάγκου.

Αυτές οι επιλογές μόνο τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, καθότι, συνδυάζουν εμπειρία στο ελληνικά πρωτάθλημα (Σαρικόπουλος, Γλυνιαδάκης, Πολυτάρχου) με εκρηκτικότητα και ταλέντο (Ράιτ, Μιλόσεβιτς, Ουίλιαμσον, Κασελάκης).

Ο Ζιάγκος δηλαή προσπαθεί να ακολουθήσει το μοτίβο του Κώστα Κατσικάρη στην Εθνική, να συνδυάσει την ταχύτητα με το αργό τέμπο και τη σταθερότητα.

Βέβαια, όλα αυτά είναι υποθετικά αφού από τους παραπάνω καλαθοσφαιριστές μόνο οι Πολυτάρχου και Κασελάκης είναι κλεισμένοι στο Δικέφαλο. Οι υπόλοιποι απλά παρακολουθούνται από τους ανθρώπους της ΑΕΚ, οι οποίοι πάντως, λογικά θα τους κάνουν πρόταση να έρθουν να αγωνιστούν στην Ένωση.

Το μοντέλο του Ζιάγκου, αν υλοποιηθεί στην πράξη, έχει όλα τα φόντα να πετύχει.

Γιατί πετυχαίνοντας αγωνιστικά το συγκεκριμένο πλάνο, θα φέρει ακόμα πιο πολλούς φίλους του Δικέφαλο στο κλειστό για να παρακολουθήσει από κοντά την ΑΕΚ.

Και αναφερόμενος στο κλειστό, να υπενθυμίσω πως ο Δικέφαλος ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει γήπεδο για τη νέα σαιζόν, κάτι που βέβαια σχολίασα στο προηγούμενο άρθρο μου.

Η επιλογή πάντως κλειστού θα κριθεί από ένα πολύ σημαντικό παράγοντα και αυτός δεν είναι άλλος από την έδρα.

Για αυτό το λόγο εξάλλου ο Ζιάγκος απέρριψε και τη λύση του ΟΑΚΑ, γιατί κακά τα ψέματα το Ολυμπιακό των Κλειστών Εγκαταστάσεων δεν μπορεί να θεωρηθεί έδρα, ούτε στο μπάσκετ, ούτε στο ποδόσφαιρο.

Με λίγα λόγια, ο Ζιάγκος θέλει να κτίσει μια δυναμική μα και συντηρητική ομάδα, η οποία να αγωνίζεται σε ένα γήπεδο-έδρα και να αντιμετωπίζει όλους τους αντιπάλους της στα ίσια, όπως αρμόζει στο όνομά της.

Αυτό που όλοι ευχόμαστε και ελπίζουμε, είναι η διοίκηση να φανεί αντάξια των περιστάσεων και επιτέλους να σταματήσουν να εμφανίζονται περιστατικά σαν της προσφυγής του Βαγγέλη Καράμπουλα; ειδικά τώρα που η ΑΕΚ είναι ΚΑΕ με μηδενικά χρέη προς πρώτα και τρίτα πρόσωπα.