Νέο σκάνδαλο στημένων στην Αγγλία

Νέο σκάνδαλο στημένων αγώνων στην Αγγλία φέρνει στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Daily Mail»!

Πιο συγκεκριμένα, το σημερινό (7/9) της φύλλο, η βρετανική εφημερίδα τονίζει πως στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας βρίσκεται φάκελος 60 σελίδων, στις οποίες αναγράφονται με στοιχεία τα ύποπτα χειραγώγησης παιχνίδια των ερασιτεχνικών κατηγοριών, αλλά και της Football League, ενώ, περισσότεροι από 10 είναι οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές που φέρονται να έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο!

Προφανώς, για νομικούς λόγους, δεν μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους, ενώ, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν μπορεί να τους τιμωρήσει, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν καταγγελίες εις βάρος τους… Αυτό που μπορεί να συμβεί, είναι να πραγματοποιηθεί ποινική έρευνα.

Ο επικεφαλής του τμήματος ποδοσφαιρικής ακεραιότητας της FA, Ντέιβιντ Νιούτον, ουσιαστικά έχει επιβεβαιώσει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Daily Mail», τονίζοντας πως: «Η ομοσπονδία κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκαθαρίσει αυτές τις καταστάσεις. Υπάρχει η δυνατότητα, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να τιμωρηθούν και να τους απαγορευθεί η συμμετοχή στα παιχνίδια, αλλά θα πρέπει πρώτα να έχει αποδειχθεί η εμπλοκή τους σε χειραγωγημένα παιχνίδια».

Όσοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη λίστα που έχει δημιουργηθεί, παρακολουθούνται στενά, ενώ, υπάρχουν και κάποιοι, των οποίων το δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της ομάδας τους, έχει προσωρινά, αφαιρεθεί.

«Αν κάποιος έχει εμπλακεί σε ύποπτα ή χειραγωγημένα ματς, θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε τις ευθύνες και την υποχρέωση που έχει απέναντι στο άθλημα. Θα θέλαμε να βρίσκονται σε επαφή μαζί μας, ανά πάσα στιγμή, εάν πέσει στην αντίληψή τους κάποιο ύποπτο παιχνίδι» σχολίασε ο Νιούτον.

Οι μεγαλύτεροι φόβοι για το νέο σκάνδαλο στημένων αγώνων στην Αγγλία, προκλήθηκαν τον Μάρτιο του 2013, όταν η FA θέλησε να υπενθυμίσει στους συλλόγους των ερασιτεχνικών κατηγοριών για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμπεριφέρονται, αλλά και την αντιμετώπιση του φαινομένου των στημένων και του παράνομου στοιχηματισμού.

Στοιχηματικές εταιρείες και ειδικοί ατζέντηδες θα συνεργαστούν με την FA για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Πηγή : www.coppa.gr