Για το Ρανιέρι και την Εθνική μιλάει ο Σωκράτης

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Κλαούντιο Ρανιέρι αναφέρθηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Αναλυτικά ο στόπερ της Εθνικής είπε στη Real News.

Για το ματς με τη Ρουμανία είπε: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη ομάδα, η οποία σίγουρα -μετά και από τα πρόσφατα μεταξύ μας παιχνίδια- θα είναι πολύ πιο προσεκτική», και πρόσθεσε:

«Εμείς από την πλευρά μας καλούμαστε να επαναλάβουμε τις θετικές εμφανίσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου, να βελτιώσουμε τα λάθη μας και να μπούμε με το δεξί στη διοργάνωση. ΟΙ αγώνας με τγη Ρουμανία θα είναι ο πιο δύσκολος στην έδρα μας δίχως τον κόσμο στις εξέδρες. Μακάρι να είναι ο τελευταίος χωρίς του φιλάθλους. Πρέπει να προσέξουμε πολύ να μη μας κοιμίσει ο αντίπαλος, αλλά να πάρουμε εμείς γρήγορα την πρωτοβουλία».

Για τον Ρανιέρι, είπε ότι: «Τα λόγια είναι περιττά, διαβάζοντας το βιογραφικό του. Το όνομά του δεν χρειάζεται συστάσεις,μ τον σεβόμαστε όλοι και πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ την ομάδα μας», ενώ για το ποδοσφαιρικό του δόγμα σημείωσε πως:

«Να είμαστε κυρίαρχη στο γήπεδο από το πρώτο κιόλας λεπτό και να επικρατεί απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές. Θέλει μία ομάδα που να ξέρει τι ζητάει στο παιχνίδι της και κυρίως πως να το πάρει».

Σχετικά με το νέο «αίμα» στην Εθνική και την παρουσία των παλιών δήλωσε: «Σίγουρα υπάρχει μία μαγιά, μία βάση, ποδοσφαιριστές που έχουν χαρίσει αίγλη στην Εθνική, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζονται τα νέα παιδιά, που με το ταλέντο και τη φλόγα τους θα σπρώξουν την ομάδα ψηλότερα. Ένα μείγμα πιστεύω ότι θα αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό».

Σε ό,τι αφορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού κι αν αποτελεί τιμή: «Τιμή είναι να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο, τα άλλα έπονται. Όλοι είμαστε αρχηγοί κι έχουμε δικαίωμα να εκφράζουμε ελεύθερα τη γνώμη μας. Είμαστε ίσοι και κάθε απόφαση θα προκύπτει μετά από μεταξύ μας συζήτηση».

Για τους στόχους της Εθνικής κι αν κρύβει δυσκολίες το μεταβατικό στάδιο ανέφερε: «Δεν νομίζω πως είμαστε σε μεταβατικό στάδιο. Ναι μεν σταμάτησαν μεγάλα ονόματα ή κάποια παιδιά δεν είναι τώρα μαζί μας, όμως η παρακαταθήκη που άφησαν πίσω τους αποτελεί τον καλύτερο εγγυητή για συνέχιση της προσπάθειάς και διατήρησης του πήχη σε κορυφαίο επίπεδο. Αυτό όμως δεν πρέπει να μένει στα λόγια, αλλά να το αποδεικνύουμε στο γήπεδο».

Όσο για τον ίδιο και τα σενάρια για την Άρσεναλ: «Το μόνο που λέω είναι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος στη Ντόρτμουντ».