Γιατί ο Χάτζι δεν πήγε στον ΠΑΟ

Για όσα εμπόδισαν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, όταν «έλαμπε» στα γήπεδα και είχε προσπαθήσει να τον αποκτήσει το «τριφύλλι», μίλησε ο Γκεόργκι Χάτζι.

Ο άλλοτε Ρουμάνος σούπερ σταρ που πλέον είναι το μεγάλο αφεντικό της Βιτορούλ, υποστήριξε πως ο Τσαουσέσκου και το καθεστώς εκείνης της εποχής δεν βοήθησαν στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova:

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με μία πολύ μεγάλη ομάδα με παράδοση. Ήταν σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μου γιατί είναι νέα και μέσα από αυτά τα παιχνίδια κερδίζει εμπειρίες και βγαίνει δυνατή. Ευχαριστώ την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την πρόσκληση και τη διεξαγωγή του φιλικού. Ήταν ένα παιχνίδι από το οποίο μάθαμε και κερδίσαμε πολλά. Είναι μία νέα ομάδα με νέο πλάνο και πιστεύω ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα αναπτυχθούν οι ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι η ομάδα άφησε μια καλή εικόνα. Είναι λογικό ο Παναθηναϊκός να κυριαρχεί στο παιχνίδι και να πιέσει γιατί είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά και αυτά τα νέα παιδιά της ομάδας μου δείξανε καλά στοιχεία», δήλωσε αρχικά ο Γκιόργκι Χάτζι.

Για το τι έγινε και δεν πήγε στον Παναθηναϊκό: «Ήταν πριν το 1990. Όλα ήταν εντάξει για να έρθω, αλλά δυστυχώς εκείνη την εποχή ο Τσαουσέσκου και το καθεστώς δεν με άφησαν να έρθω. Αυτό ήταν και μετά βρέθηκα στη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα».

Για την αγάπη που του έδειξαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού: «Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον κ. Βαρδινογιάννη γιατί με ήθελε πάρα πολύ. Από το 1987 μέχρι το 1990 είχα έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα και θέλω να τον ευχαριστήσω για ότι έχει κάνει για εμένα και την οικογένεια μου. Μετά έκανα μια σημαντική καριέρα. Έτσι ήταν να γίνει. Μπορεί στο μέλλον, αν ασχοληθώ ξανά με την προπονητική».

Για τον γιο του: «Είναι ένα παιδί 15 χρονών και οκτώ μηνών και έπαιξαν σε ένα παιχνίδι όπου ήταν υψηλών απαιτήσεων. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει καλή τεχνική. Θέλει σωματική ανάπτυξη αλλά αυτό θα έρθει μέσα από τη διάρκεια».

Για το Ελλάδα – Ρουμανία: «Είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Η Ελλάδα έχει κάποια πλεονεκτήματα. Για τη Ρουμανία πλεονέκτημα είναι ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο. Επιπλέον έχει τον ίδιο προπονητή σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου θα είναι το πρώτο της παιχνίδι με τον Ρανιέρι. Τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό του Νοεμβρίου. Θα είναι ένα παιχνίδι τακτικής. Και οι δύο ομάδες δεν θα θέλουν να χάσουν. Η άποψη μου είναι ότι θα έρθει ισοπαλία».