Ζιάγκος: “Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να παλεύει”

"Όποιος φοβάται να κάτσει σπίτι»

O προπονητής του μπασκετικού τμήματος της ΑΕΚ μίλησε για την ερχόμενη χρονιά σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ στην συχνότητα του ertopen.com και στην συνέχεια του άρθρου μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις δηλώσεις του Βαγγέλη Ζιάγκου.

«To χρονικό της ιστορίας είναι γνωστό. Έγιναν επιλογές διαχείρισης και συνεργασιών σε επίπεδο διοικητικό αλλά δεν μπορώ να τις κρινω και να τις αξιολογήσω. Έχει χαθεί πάντως γιατί μιλάμε για νέα κατάσταση,νέα ΚΑΕ , ξεκινάμε από το μηδέν, πολύτιμος χρόνος σε διαδικασίες που έπρεπε να ξεκινήσουν νωρίς όταν οι άλλοι έχουν τα φιλικά τους ήδη. Εμείς μπαίνουμε από την Δευτέρα στην προπόνηση. Η ομάδα έχει τον Πολυτάρχου και το Τσιάκο από πέρσι και μπορούν και αξίζουν να είναι στην Α 1 με συγκεκριμένο ρόλο. Σε 24ωρη βάση γίνονται επαφές ακόμα και τα ξημερώματα για να στελεχωθεί η ομάδα.

Της ομάδας ηγείται της προσπάθειας ο κ.Αλεξίου με τους συνεργάτες του . Γίνεται και μια προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα . Ο Γιώργος ο Χήνας είναι επικεφαλής στα λειτουργικά προβλήματα. Ο στόχος είναι να τελειώσει η σεζόν όσο γίνεται πιο υγιής χωρίς διαδικασία οφειλών κτλ .Πάμε σε μια κατάσταση με χαμηλό μπάτζετ. Για το γηπεδικό η Ζοφριά δεν έχει άδεια ακόμα. Άρα ξεκινάμε εκεί προπονήσεις και γίνονται ενέργειες για το γηπεδικό που στόχος μας είναι το ΟΑΚΑ ή το κλειστό της Γλυφάδας. Η ΑΕΚ στους δύσκολους καιρούς είχε τρομερή βοήθεια και είναι απαραίτητη η βοήθεια του . Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη όπου και να παίζει σε όποιο άθλημα, να παλεύει και να είναι ανταγωνιστική.

Στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στο πρωτάθλημα και όχι στο κύπελλο. Θα κατέβουμε φυσικά στο κύπελλο και μην νομιζει κανείς ότι θα τα ζήσουμε και πάλι όπως στο παρελθόν τα άσχημα τέτοια γεγονότα. Στο ρόστερ έχουμε ήδη κλείσει και δύο ξένους και είμαστε κοντά στον Κασελάκη. Μιλάμε και με τον Σαρικόπουλο και είναι παιδιά που θα κάνουν το βήμα παραπάνω. Η ομάδα θα έχει μια αποστολή ειδικών συνθηκών και θα προσαρμοστούμε. Οπως ελεγε και ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας «όποιος φοβάται, ας κάτσει σπίτι του»!