Κατσικάρης: “Ήμασταν κακοί”

Για τα αίτια της ήττας και τον αποκλεισμό της Ελλάδας, μίλησε ο Φώτης Κατσικάρης.

Απογοητευμένος για τον αποκλεισμό της ομάδας, αλλά υπερήφανος για την προσπάθεια των παικτών του, δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης, μετά το τέλος του αγώνα με τη Σερβία. Ο Έλληνας προπονητής τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έπαιξε αυτό που μπορεί, σε αντίθεση με τον αντίπαλό μας.

Αναλυτικά είπε:

«Δυστυχώς παίξαμε το χειρότερο παιχνίδι μας. Η Σερβία από το τζάμπολ μάς κέρδισε πνευματικά, πριν μπούμε σε τακτικές λεπτομέρειες. Ήταν απαράδεκτος ο τρόπος που προσεγγίσαμε το παιχνίδι στο ξεκίνημα και μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε γιατί οι αντίπαλοι έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Έκαναν πολύ καλή δουλειά και μας τιμώρησαν σε κάθε ευκαιρία. Ο Μπουρούσης δεν είχε την ενέργεια για να βοηθήσει από την αρχή μέχρι το τέλος. Συγχαίρω τη Σερβία, ήταν πολύ καλύτεροι από μας και τους εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια», ανέφερε.

Κάνοντας έναν απολογισμό της πορείας είπε: «Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Ξέρουμε καλά το σύστημα της διοργάνωσης, παίξαμε πολύ καλά στην πρώτη φάση, αλλά το νοκ άουτ ήμασταν κακοί. Αξίζαμε κάτι παραπάνω σε αυτή τη διοργάνωση. Περίμενα να παλέψουμε περισσότερο».

Για το πού αποδίδει την κακή εμφάνιση, ανέφερε: «Δεν έγινε επίτηδες. Τα παιδιά το ήθελαν περισσότερο από τον καθέναν. Δυστυχώς δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Τα παιδιά είναι πολύ απογοητευμένα, όχι μόνο για την ήττα, αλλά για το πώς παίξαμε. Δεν παίξαμε όπως ξέρουμε και αυτό πονά περισσότερο. Δυστυχώς πολύς κόσμος ήρθε να μας δει από την Ελλάδα, μας έβλεπαν από την τηλεόραση και θέλαμε να δείξουμε μια ομάδα με χαρακτήρα και καλό μπάσκετ, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Τέλος, για το αν θα συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής, είπε: «Αυτά θα τα δούμε με ηρεμία, όταν επιστρέψουμε. Το σίγουρο είναι πως το ελληνικό μπάσκετ είναι περήφανο και θα έχει συνέχεια σε υψηλό επίπεδο, είτε είναι ενδέκατη σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, είτε δεν πάει καθόλου. Είμαστε μια μικρή χώρα, αλλά θα έρθουν και οι επιτυχίες. Ξέρουμε ο κόσμος έχει απαιτήσεις, αλλά θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να συνεχίσουμε τη δουλειά».

Πηγή: sport-fm.gr