Ρανιέρι: “Θα προκριθούμε”

Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του Πέτρου Μάνταλου, έμεινε ο Κλαούντιο Ρανιέρι.

Σίγουρος για την πρόκριση της Ελλάδας στο Euro2016, παρά τη σημερινή ήττα από τη Ρουμανία, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία του Πέτρου Μάνταλου, από τον οποίο έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος.
Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ και του OTE TV:

«Δεν είχε ποιότητα το παιχνίδι. Αξίζαμε την ισοπαλία. Οι παίκτες μας δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους όπως οι Ρουμάνοι και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο. Το παιχνίδι δεν πήγε όπως το σχεδιάσαμε. Θέλαμε να πρεσάρουμε περισσότερο, δεν παίξαμε όσο γρήγορα είαμε πει. Είναι νωρίς ακόμη στην σεζόν. Έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί τα έδωσαν όλα μέχρι το τέλος». Σε ερώτηση για πρόκριση στο Euro 2016, είπε: «Φυσικά και θα προκριθούμε».

Όσον αφορά τι… είδε και τι δεν είδε απόψε: «Αυτό που μας έλειπε ήταν ο κόσμος. Περίμενα τους Ρουμάνους πιο έτοιμους και έτσι κι έγινε. Ήταν σημαντική η απουσία του κόσμου. Δεν μπορώ, όμως, να μην αναγνωρίσω ότι οι παίκτες μου έδωσαν και λίγο παραπάνω από ότι έπρεπε».

Για τους νέους ποδοσφαιριστές: «Δεν είχαμε πολύ χρόνο και μην ξεχνάμε πως είναι αρχή. Για τους Μάνταλο και Διαμαντάκο, για τον μέσο της ΑΕΚ χρειαζόμουν παίκτη που παίζει γρήγορα την μπάλα. Έχει αυτό το στοιχείο, όπως και ο Ταχτσίδης. Είχε και καλό ρυθμό ο Μάνταλος. Ανταποκρίθηκε και όταν αλλάξαμε την διάταξη. Ο Διαμαντάκος έβαλε ζωντάνια στο παιχνίδι μας, καθώς ο Σαμαράς δεν είχε τα τρεξίματα που έχει συνήθως».