Αποφασίζουν σήμερα για το Ευρωμπάσκετ 2015

Σήμερα το απόγευμα θα αποφασιστεί το πού θα φιλοξενηθεί το Ευρωμπάσκετ του 2015.

Σήμερα αναμένεται η απόφαση της FIBAEuropeγια το ποιες χώρες θα φιλοξενήσουν το Ευρωμπάσκετ του 2015.

Η πρώτη φάση, αυτή των ομίλων, θα διεξαχθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, ενώ η τελική, από τους «16» και μετά δηλαδή (δεν θα υπάρχει δεύτερη φάση των ομίλων στο εξής, αλλά κατευθείαν νοκ άουτ, όπως στο Μουντομπάσκετ), θα φιλοξενηθεί σε μια από αυτές τις τέσσερις χώρες.

Οχτώ χώρες έχουν καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας, ενώ οι τέσσερις από αυτές διεκδικούν μόνο φάση ομίλων και είναι οι Γερμανία, Φινλανδία, Ισραήλ και Λετονία, ενώ οι άλλες τέσσερις για την τελική φάση και είναι οι Κροατία, Γαλλία, Πολωνία και Τουρκία. Η χώρα που είναι φαβορί για να φιλοξενήσει τη τελική φάση είναι η Γαλλία, ενώ το κόστος για τη χώρα που θα φιλοξενήσει όμιλο και τελική φάση αγγίζει τα 11 εκατ. ευρώ.

Οι 24 χώρες που έχουν προκριθεί στο Ευρωμπάσκετ (από το οποίο θα βγουν και οι συμμετέχουσες από την Ευρώπη για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016) είναι οι Ισπανία, Γαλλία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Ισραήλ, Βοσνία, Βέλγιο, Γεωργία, Τσεχία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, ΠΓΔΜ, Ρωσία και Ισλανδία.