Χωρίς κόσμο η ΑΕΚ στην Άμφισσα

Η Αστυνομία άναψε "κόκκινο" στη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΚ στην Άμφισσα, για το επαναληπτικό του Κυπέλλου με το Φωκικό.

Δίχως την παρουσία οπαδών της ΑΕΚ θα διεξαχθεί τελικά ο επαναληπτικός του Κυπέλλου με τον Φωκικό στην Άμφισσα. Παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει να παραλάβει η Ένωση 700 εισιτήρια για να τα διαθέσει στους φιλάθλους της, τελικά για άλλη μια φορά η Αστυνομία είχε αντίθετη άποψη και άναψε «κόκκινο» φως.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας, δεν επέτρεψε την παρουσία «κιτρινόμαυρων» οπαδών στο παιχνίδι της Παρασκευής, γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στους ανθρώπους της τοπικής ομάδας, που θα χάσουν ένα αρκετά σεβαστό ποσό από τα έσοδα του αγώνα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του Φωκικού Σίμου Παπαδημητρίου στο Amfissaface…

«Είναι η τρίτη φορά που σε διάστημα λίγων μηνών η Αστυνομική Διεύθυνση σε σημαντικό παιχνίδι της ομάδας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη έλευσης οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας. Υπενθυμίζω ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη και στα περσινα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Αχαρναϊκό, γεγονός που στέρησε από την ομάδα ζωτικούς πόρους και τη δημιουργία ποδοσφαιρικής ατμόσφαιρας στο γήπεδο. Θεωρώ ότι αυτό δε λέγεται ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, ανησυχώ πολύ, γιατί, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, και αν τα δυσβάστακτα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, και που η Αστυνομία της περιοχής μεγαλώνει, συνεχίσουν, η ομάδα δε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις πολλές υποχρεώσεις της», είπε αρχικά ο κ.Παπαδημητρίου και πρόσθεσε:

«Αν συνεχιστεί και στο πρωτάθλημα το ίδιο μοτίβο, με την άρνηση οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών της εκάστοτε ομάδας που θα φιλοξενούμε, τότε δε θα έχει νόημα ακόμα και στην Ά Εθνική να ανεβούμε. Θα είναι δώρο-άδωρο. Ποιά θα είναι τότε τα οφέλη που θα αναλογούν στην ομάδα, στην πόλη και σε ολόκληρη την περιοχή ακόμα;».

Και κατέληξε λέγοντας: «Ελπίζω και προτείνω αυτή να είναι η τελευταία φορά που γίνεται αυτό. Αν συναρτήσετε την απώλεια εσόδων για την ομάδα με τη μη διάθεση ικανοποιητικού αριθμού καρτών διαρκείας και τη μηδαμινή, ως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υλική στήριξη από τρίτους, διαβλέπω- κι ενημερώνω τον κόσμο τώρα που είνα νωρίς- ότι δεν είμαι σε θέση να εγγυηθώ ότι θα καταφέρουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Το επισημαίνω αυτό τώρα, μήπως καταφέρουμε να διασώσουμε ό,τι μπορεί να διασωθεί…».