1.727 χλμ την χωρίζουν από την επιστροφή!

Τόσα χιλιόμετρα θα πρέπει να διανύσει η ΑΕΚ, για να επιστρέψει στην κατηγορία που ανήκει.

Η εφημερίδα «SportDay» ασχολείται με τα χιλιόμετρα που απομένουν για την ΑΕΚ μέχρι τη μεγάλη της επιστροφή στη SuperLeague.

Αναλυτικά:

«Εκεί όπου θα συναντήσει εντελώς διαφορετικές καταστάσεις από αυτές που βίωσε πέρυσι απέναντι σε ερασιτεχνικές ομάδες, σε ένα πρωτάθλημα που κατά πολλούς είναι (τουλάχιστον) ισάξιο της μεγάλης κατηγορίας, ως προς τις δυσκολίες που θα βρει στον δρόμο της η «Ενωση». Χθες, λοιπόν, παρουσία του προέδρου Βαγγέλη Ασλανίδη, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η κλήρωση για το… δρομολόγιο που θα ακολουθήσει ο «Δικέφαλος» τη φετινή περίοδο.

Οι ομάδες ήταν γνωστές εξαρχής. Ο Απόλλων Αθηνών (Ριζούπολη 23 χλμ. με αφετηρία τα Σπάτα), η Επισκοπή (Ρέθυμνο 370 χλμ.), η Ερμιονίδα (Κρανίδι 165 χλμ.), ο Ηρακλής Ψαχνών (Ψαχνά 89 χλμ.), η Καλλιθέα (Νέα Σμύρνη 22 χλμ. με αφετηρία τα Σπάτα), ο Αχαρναϊκός (Μενίδι 22 χλμ. με αφετηρία τα Σπάτα), ο Παναιγειάλειος (Αίγιο 174 χλμ.), η Παναχαϊκή (Πάτρα 211 χλμ.), ο Πανηλειακός (Πύργος 270 χλμ.), οι Τράχωνες (Αλιμος 23 χλμ.), ο Φωστήρας (Ταύρος 35 χλμ.) και τα Χανιά (323 χλμ).

Η ΑΕΚ λοιπόν θα δώσει 5 παιχνίδια στην Αθήνα, 2 στην Κρήτη, ένα στην Εύβοια και 4 στην Πελοπόνησσο. Κάτι που μεταφράζεται σε συνολικά 1.727 χλμ., που θα χρειαστεί να διανύσουν οι «κιτρινόμαυροι» για να επαναφέρουν τη ΑΕΚ στην κατηγορία την οποία ανήκει. Παράλληλα, χθες επικυρώθηκε πως ο Φωκικός θα είναι στον όμιλο του Βορρά και ως εκ τούτου η «Ενωση» θα δώσει 24 ματς για την κανονική διάρκεια και όπως όλα δείχνουν, άλλα 10 για τα πλέι οφ ανόδου».