“Χάσμα” ανάμεσα σε ΕΠΟ και Super League

Σημαντική είναι η διαφορά που χωρίζει ΕΠΟ και Super League για τις αμοιβές των διαιτητών.

Την Τετάρτη κυκλοφόρησε σε πολλά ΜΜΕ η είδηση για συμφωνία ΕΠΟ – Superleague όσον αφορά την διαιτησία των αγώνων της πρώτης κατηγορίας. Δηλαδή η διοργανώτρια Αρχή θα είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές των διαιτητών, καλύπτοντας έτσι όλο το κόστος.

Τα πράγματα, βέβαια, δεν είναι ακριβώς έτσι. Η Superleague ούτως ή άλλως πληρώνει 1.3 εκ. Ευρώ το χρόνο για την πληρωμή των διαιτητών, χρήματα τα οποία πηγαίνουν στα ταμεία της ΕΠΟ και αυτή με τη σειρά της μοιράζει στους ρέφερι.

Στις συζητήσεις που έγιναν, η Superleague συμφώνησε να καλύψει απευθείας από τα δικά της ταμεία τις πληρωμές των διαιτητών (από εκεί προκύπτει το -παίρνει την διαιτησία-), έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Υπάρχει βέβαια ένα ακόμα κόστος για τους διαιτητές και αφορά τα οδοιπορικά. Αυτό υπολογίζεται περίπου στις 500.000 ευρώ το χρόνο και καλύπτεται από την ΕΠΟ.

Το συγκεκριμένο ποσό δεν φαίνονται διατεθειμένοι να καλύψουν στην Superleague και μάλιστα υπήρξε δυσαρέσκεια για το γεγονός πως γράφτηκε ότι συμφώνησαν για όλο το πακέτο.

Πηγή: sport24.gr