Με νεφώσεις η σημερινή ημέρα

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014. Τα φαινόμενα, που κατά τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι εντονότερα στα ορεινά, από αργά το βράδυ θα ενταθούν επίσης στο Ιόνιο και στα παράκτια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 28 στην Ήπειρο, από 15 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά στα βορείοτερα πελάγη θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι εντάσεων 5 με 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και κατά περιόδους βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr