Τι αποφάσισε η ΕΣΑΠ

Η ΕΣΑΠ συμφώνησε με τον ΟΠΑΠ για χορηγία της τρέχουσας και της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Επίσης, συζήτησε για το θέμα της διαιτησίας, για το πώς μπορεί το άθλημα να γίνει πιο εμπορικό και ανταγωνιστικό αλλά και για τις έδρες των ομάδων.

Αναλυτικά το όσα ειπώθηκαν και αναλύθηκαν στην 109η συνεδρίαση:

«Σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον της επαγγελματικής πετοσφαίρισης, του πρωταθλήματος Volleyleague OΠΑΠ και του League Cup «Νίκος Σαμαράς» λήφθηκαν στην 109η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. η οποία έγινε με την παρουσία και του προέδρου της Ε.Ο.Π.Ε. Αχιλλέα Μαυρομάτη επιβεβαιώνοντας το θετικό κλίμα για συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

*Συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα που αφορούν τους δύο φορείς όπως το καρτολίνο, το Κύπελλο Ελλάδας, την αναδιάρθρωση εθνικών πρωταθλημάτων, τη μετατροπή Τ.Α.Α. σε Ανώνυμες Εταιρείες, το πρωτάθλημα Νέων, τις διοργανώσεις Beach Volley, τη διαιτησία, τα παράβολα και τα θέματα της τριμερούς συμφωνίας με τον υφυπουργό αθλητισμού για το νέο νομικό πλαίσιο στο επαγγελματικό βόλεϊ.

*Η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ευχαρίστησε το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ για την κάλυψη των εξόδων της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας Παίδων στους αγώνες με την Βραζιλία τον Ιούλιο.

*Συζητήθηκαν θέματα διαιτησίας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αποφασίστηκε το ύψος των αμοιβών που θα προταθεί στους διαιτητές.

*Έγινε ανάλυση όλων των διατάξεων της συμφωνίας των τριών φορέων (ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ) για τη ρύθμιση των οφειλών των ΤΑΑ προς τους αθλητές, την διαδικασία της νέας αδειοδότησης, τον αριθμό των αλλοδαπών αθλητών.

*Επικυρώθηκε η απόφαση για τη διενέργεια των απαραίτητων διαδικασιών ώστε τα ΤΑΑ να μετατραπούν σε Ανώνυμες Εταιρείες.

*Συζητήθηκε και αποφασίστηκε επί της αρχής να ανοίξει ο διάλογος για τους όρους και τις προϋποθέσεις διεξαγωγής του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ από την αγωνιστική περίοδο 2016-17 με σκοπό να δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και εμπορικό.

*Επικυρώθηκε η συμφωνία της ΕΣΑΠ με τον ΟΠΑΠ για την ανανέωση της χορηγίας για τις σεζόν 2014-15 και 2015-16.

*Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία με τη NOVA. Υπήρξε θετικός απολογισμός της συνεργασίας και συμφωνήθηκε όπως στο άμεσο προσεχές διάστημα επιτροπή της Ε.Σ.Α.Π. να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του τηλεοπτικού καναλιού για να συζητήσουν τις προδιαγραφές μίας πιο παραγωγικής συνεργασίας των δύο πλευρών στο μέλλον.

*Ενημερώθηκαν τα σωματεία για την πορεία των διαδικασιών ίδρυσης Τ.Α.Α. των νέων μελών Α.Ο.Ορεστιάδας και Μ.Ε.Ν.Τ.

*Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις άδειες των γυμναστηρίων που θα αποτελέσουν έδρες των ομάδων που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ 2014-15 και League Cup «Νίκος Σαμαράς» 2014-15.

*Επικυρώθηκε η ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ 2014-15.

*Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των προκριματικών ομίλων του League Cup «Νίκος Σαμαράς» 2014-15 και συζητήθηκε η υποψηφιότητα των Χανίων για διοργάνωση του φάιναλ-4 της διοργάνωσης το διήμερο 27-28 Δεκεμβρίου 2014».