Ευχαριστημένος στον Εργοτέλη ο Γκέντζογλου

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 24χρονος πρώην αμυντικός χαφ της ΑΕΚ, Σάββας Γκέντσογλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Athletic Radio 104.2:

– Για τον επαναπατρισμό του και πώς έγινε η μεταγραφή στον Εργοτέλη: “Είναι αλήθεια πως ούτε εγώ το περίμενα. Όλα έγιναν βιαστικά, ουσιαστικά τις τελευταίες τρεις μέρες των μεταγραφών. Σημασία έχει ότι είμαι εδώ και να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Όλα έγιναν γρήγορα και δεν ήταν προγραμματισμένο κάτι”.

– Για το αν επιδίωκε να επαναπατριστεί: “Κυρίως για οικογενειακούς λόγους ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Αν δεν έβρισκα βέβαια και κάτι να με ικανοποιεί, δεν θα γυρνούσα. Εντέλει ήταν μια ικανοποιητική πρόταση και έτσι πήρα την απόφαση να έρθω”.

– Για το τι ήταν αυτό που τον έκανε να αποδεχθεί την πρόταση του Εργοτέλη: “Καταρχήν πιστεύω πως ήρθα σε μια σοβαρή ομάδα. Μπορεί να παλεύει για την παραμονή, αλλά είναι σοβαρή ομάδα και θεωρώ πως δεν θα έχω προβλήματα. Επίσης, νομίζω πως είμαι ακόμα νέος και μέσω της ομάδας μπορώ να κάνω το βήμα παραπάνω”.

– Για τις απαιτήσεις που έχει η ομάδα από τον ίδιο: “Και εγώ επιδιώκω να υπάρχουν απαιτήσεις γύρω από το όνομα μου, αλλά αυτό δεν με αγχώνει. Ξέρω ποιος είμαι. Το θέμα είναι να πάει καλά η ομάδα. Αν γίνει αυτό, όλα αναδεικνύονται. Εφόσον καταφέρει να πετύχει τους στόχους της και να παίξει καλό ποδόσφαιρο, όλα αναδεικνύονται. Είναι μεγάλες οι απαιτήσεις που έχω και από τον εαυτό μου. Το θέμα, όπως είπα, είναι να πάει καλά η ομάδα. Αν η ομάδα δεν πάει καλά, όσο καλά να πάω εγώ, το ότι δεν πήγε καλά η ομάδα σε επισκιάζει. Αν η ομάδα πάει καλά αναδεικνύονται όλοι”.

– Για το αν η εθνική ομάδα είναι ένας στόχος για τον ίδιο: “Αυτός είναι ένας από τους στόχους μου. Βλέπω πως ο προπονητής δεν υπολογίζει ονόματα και κατηγορίες και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλα τα παιδιά που αγωνίζονται σε μικρότερες ομάδες. Μπορεί βέβαια η ΑΕΚ να είναι μια τεράστια ομάδα, αλλά θεωρώ πως και ο προπονητής δεν κοιτάει μόνο τις ομάδες, αλλά ποιος παίκτης μπορεί να προσφέρει”.

– Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Εργοτέλη:
“Είναι πολύ θετικές. Πολλά νέα παιδιά στην ομάδα, ήρθε και νέος
προπονητής και μέσα από την δουλειά πιστεύω να δέσουμε και να παρουσιάσουμε κάτι αξιόλογο. Θεωρώ πως αν το καταφέρουμε αυτό, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα”.

– Για την αλλαγή προπονητή: “Ο προπονητής θα κοιτάξει να κάνει τη δουλειά του και εμείς να βγάλουμε στο γήπεδο αυτό που μας ζητάει”.

– Για το πώς βλέπει το φετινό πρωτάθλημα: “Ελπίζω να είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα και να μην υπάρχει εύκολο παιχνίδι για κανέναν. Ελπίζω να έχει θέαμα και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος που πάει στο γήπεδο. Αυτά είναι που κάνουν και το ποδόσφαιρο ωραίο. Ελπίζω να είναι και καλύτερο και πιστεύω πως θα είναι”.