Δημητρέλος: «Ψήφισα Μώραλη για να μην πέσει η ΑΕΚ κατηγορία»

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος μίλησε για το παρελθόν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «LiveSport», ο Ανδρέας Δημητρέλος μίλησε για την απόφαση του ως ΠΑΕ ΑΕΚ να ψηφίσει τον Μώραλη ως πρόεδρο της Super League.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Εγώ μπήκα στην ΠΑΕ στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2012. Δεν ξέρω τι είχε προηγηθεί νωρίτερα με τον Ξενιάδη και τον Σαλιαρέλη. Τα είχα διαβάσει από τις εφημερίδες. Από την ημέρα που ανέλαβα κάναμε ως εταιρεία δέκα αυξήσεις Μετοχικών Κεφαλαίων. Όποιος ήθελε μπορούσε να έρθει και να πάρει την ομάδα».

Για την απόφασή του να στηρίξει τον Μώραλη ως πρόεδρο της Super League:

«Η ΑΕΚ θα έπεφτε κατηγορία αν δεν έπαιρνε αδειοδότηση. Ήταν «νόμος» που είχε ψηφιστεί από τη Super League με ψήφους 13-3. Όταν έγινε η ψηφοφορία για να ανατραπεί αυτό το δεδομένο, ψήφισα υπέρ του Μώραλη και η απόφαση άλλαξε με ψήφους 15-1 και τη Skoda Ξάνθη να μειοψηφεί…».

Για το ενδεχόμενο δανεισμού του Ανδρέα Τάτου από τον Ολυμπιακό:

«Μας τον πρότεινε ο μάνατζέρ του, Κίμωνας Κοκορόγιαννης. Εμείς τότε είχαμε ξεκαθαρίσει πως δε συζητούσαμε το ενδεχόμενο δανεισμού του, αλλά αγοράς του. Ή στη χειρότερη να τον πάρουμε δανεικό με οψιόν αγοράς. Όπως είχε συμβεί με τον Μητρόπουλο από τον Παναιτωλικό».

Για τον δανεισμό του Γιάννη Φετφατζίδη, επίσης από τους «ερυθρόλευκους»:

«Εγώ δεν έκανα καμία κίνηση για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Αν θυμάμαι καλά, ο Ξενιάδης είχε πει ότι ήθελε να κάνει τρεις καλές μεταγραφές και είχε ρίξει το όνομα του Φετφατζίδη στο τραπέζι».