“H AEK έχει δοξασμένο Τμήμα Μπάσκετ”

Ο Σαρικόπουλος μιλάει για πρώτη φορά ως παίκτης της "Βασίλισσας"

Για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ μίλησε ο Ζήσης Σαρικόπουλος στην επίσημη σελίδα της ΚΑΕ ΑΕΚ στο Facebook. Την συνέντευξη του διεθνή σεντερ (24 χρ., 2μ.12) μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη στην συνέχεια του άρθρου:

-Νέος σταθμός της καριέρας σου η ΑΕΚ. Έχεις συνειδητοποιήσει αυτή την αλλαγή σελίδας στην καριέρα σου;
«Θεωρώ, ότι εύκολα έγινε αυτή η μετάβαση. Μέχρι πριν από μερικούς μήνες αγωνιζόμουν στον Άρη, παραδοσιακή δύναμη στο ελληνικό μπάσκετ. Τώρα, ήλθε η ώρα να αγωνιστώ στη μεγάλη ΑΕΚ, ένα σύλλογο, που επίσης έχει δοξασμένο Τμήμα Μπάσκετ, με τίτλους, κύπελλα και διακρίσεις στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο. Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος, λοιπόν, για την επιλογή μου».

-Ποιοι ήταν οι ιδιαίτεροι λόγοι, που είπες το «ναι» στην ΑΕΚ;
«Καταρχήν να πω, ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε η προσέγγιση του κόουτς Ζιάγκου. Από κει και πέρα, δεν κρύβω, ότι αποτελεί τεράστιο κίνητρο να αγωνιστώ στην μεγάλη ΑΕΚ, σε μια περίοδο όπου προσπαθεί να επανενταχθεί με αξιώσεις στην κατηγορία, όπου ανήκει. Η επιστροφή της ΑΕΚ στην Α1 αποτελεί το γεγονός της χρονιάς. Είμαι έτοιμος ν’ αναλάβω τη δική μου ευθύνη και να βοηθήσω όσο μπορώ. Να βάλω και εγώ το δικό μου λιθαράκι στο κτίσιμο της νέας ΑΕΚ».

-Μιλάς με αυτοπεποίθηση. Αλήθεια, δεν υπάρχει κάτι που να σε αγχώνει;
«Ανέκαθεν μου αρέσει να βάζω μεγάλους στόχους. Δεν μπορώ να πω ότι με αγχώνει κάτι. Ξέρω πού έχω έλθει όπως είπα. Έχω έλθει σε μία απαιτητική ομάδα, με πολύ κόσμο και ιδιαίτερη πίεση. Έχω μάθει, ωστόσο, να αγωνίζομαι υπό πίεση. Και ο Πανιώνιος και ο Άρης ήταν ομάδες με απαιτήσεις. Η παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ θα αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για ν’ αγωνιστώ όσο μπορώ καλύτερα. Πιστεύω ότι θα καταφέρω να ανταπεξέλθω».

-Είναι νωρίς και ειδικές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κτίζεται η ΑΕΚ. Μπορείς να μιλήσεις για στόχους;
«Η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Αυτό λέει η Ιστορία της. Αυτός είναι ο απώτερος στόχος. Είναι νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Κι άλλες ομάδες ξεκίνησαν αργά προετοιμασία. Δεν έχουν συμπληρωθεί τα ρόστερ. Η ΑΕΚ θα μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίζει τους πάντες, ειδικά όταν θα παίζει στην έδρα της. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, θεωρώ ότι θα ήταν επιτυχία η πρόκριση στα πλέι οφ. Όμως, και εμείς έχουμε δουλειά μπροστά μας. Ήδη, έχουν γίνει εξαιρετικές επιλογές από πλευράς του κόουτς Ζιάγκου στους Έλληνες, θα έλθουν και οι ξένοι. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα ομάδα. Θα είναι σημαντικό που θα έχω πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΑΕΚ, αλλά και θα βοηθάω τους συμπαίκτες μου».

-Είπες εύκολα το «ναι» όταν έγινε η πρόταση από την ΑΕΚ;
«Είναι γεγονός ότι πριν συμφωνήσω είχα κάποιους ενδοιασμούς. Έκανα τρίτες σκέψεις. Η ΑΕΚ ήταν-είναι μια νεοσύστατη ομάδα. Λογικό ήταν. Όμως, αυτές οι σκέψεις διαλύθηκαν γρήγορα από την στιγμή, που μίλησα με τον κόουτς και που συνειδητοποίησα τις προσπάθειες, που καταβάλλουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, προκειμένου να αποφύγουν τους υφάλους».