ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης

To εξαιρετικό "κλίμα" στα αποδυτήρια, θα αποτελέσει ένα από τα μεγάλα "όπλα" της φετινής ΑΕΚ.

Ένα από τα μεγάλα «όπλα» της φετινής ΑΕΚ, πέρα από το εξαιρετικό υλικό που διαθέτει για τα δεδομένα της κατηγορίας (και όχι μόνο), θα αποτελέσει δίχως αμφιβολία το εξαιρετικό «κλίμα» που επικρατεί στην ομάδα από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας στα Σπάτα.

Ποδοσφαιριστές δίχως ίχνος βεντετισμού, εξαιρετικοί χαρακτήρες, απόλυτα προσηλωμένοι στο ποδόσφαιρο και όχι στις… δημόσιες σχέσεις και τη… showbiz, έχουν δημιουργήσει μια πολύ καλή παρέα στα αποδυτήρια.

«Αυτό που έχει κάνει εντύπωση σε όλους μας φέτος, είναι πως όλα τα παιδιά που έχουν έρθει είναι πολύ καλοί χαρακτήρες. Και πέρσι υπήρχε καλό κλίμα, αλλά είχαμε να κάνουμε με νεαρούς ποδοσφαιριστές –ως επί το πλείστον- και ήταν λογικό. Τώρα όμως οι περισσότεροι παίκτες έχουν θητεία σε ομάδες της Super League και θα μπορούσαν να είχαν διαφορετική συμπεριφορά. Κι όμως τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα από πέρσι, γιατί όλοι δουλεύουν με απόλυτο επαγγελματισμό», έλεγε χαρακτηριστικά άνθρωπος που ζει την ΑΕΚ καθημερινά και έχει βιώσει και την… χαώδη κατάσταση των προηγούμενων ετών.

Μεγάλη συμβολή σε αυτό έχει φυσικά και ο Τραϊανός Δέλλας, που έχει θέσει τις «διαχωριστικές γραμμές» και άπαντες γνωρίζουν ότι υπάρχουν κανόνες πειθαρχίας και σωστής συμπεριφοράς, από τη στιγμή που θα περάσουν την πόρτα του προπονητικού κέντρου. Και προφανώς, πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι πλέον υπάρχει μια σταθερή διοίκηση και ένας σύλλογος απόλυτα οργανωμένος από την… αρχή ως το τέλος.

Είναι δεδομένο πως για να διατηρηθεί αυτή η καλή εικόνα στα αποδυτήρια, είναι απαραίτητο να υπάρξει συνέχεια στα επιτυχημένα αποτελέσματα. Η αυτοπεποίθηση μιας ομάδας και το καλό «κλίμα», «χτίζεται» μέσα από τις νίκες. Η φετινή ΑΕΚ ωστόσο, έχει ήδη αποδείξει πως έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει όλα όσα έχει θέσει ως στόχο στο ξεκίνημα της σεζόν. Μένει να το κάνει και στην πράξη…