Μάνταλος: «Στο μυαλό μου η ΑΕΚ και οι τίτλοι μαζί της!»

Την επιστροφή της ΑΕΚ στη Super League αλλά και την καθιέρωση του στην Εθνική Ελλάδας θέλει ο Πέτρος Μάνταλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News», ο Πέτρος Μάνταλος μίλησε για τους στόχους του με τη φανέλα της ΑΕΚ  και τη συμμετοχή του στην Εθνική Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Γιατί είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ;

«Είμαι λίγο διάστημα στην ομάδα, αλλά αυτά που κιόλας βλέπω δεν τα έχω ξαναζήσει στη ζωή μου. O κόσμος μας στηρίζει παντού, σε προπονήσεις, σε φιλικά, απίστευτο συναίσθημα… Μας νιώθει οικογένειά του και εμείς αισθανόμαστε μοναδικά».

Πριν αποφασίσεις να βάλεις την υπογραφή σου, είχες άλλες προτάσεις;

«Tίποτα το χειροπιαστό και την ίδια ημέρα που με ζήτησε η ΑΕΚ μέσα σε λίγη ώρα είπα το ναι. Από την στιγμή που ο κύριος Μελισσανίδης μου πρότεινε να παίξω γι’ αυτήν την ομάδα, δεν ήταν δυνατόν να αρνηθώ. Κι όσο για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο παρελθόν, από όταν βγήκε μπροστά ήμουν σίγουρος πως τίποτα δεν θα θυμίζει το χθες».

 Σε ελκύει το εξωτερικό, όπως πολλά παιδιά της ηλικίας σου;

«Aυτή τη στιγμή όχι, μόνο στην ΑΕΚ είναι το μυαλό μου και στο πως θα κατακτήσω τίτλους μαζί της. Από εκεί και πέρα, μου αρέσει το γερμανικό πρωτάθλημα και όποτε έχω ελεύθερο χρόνο το παρακολουθώ φανατικά».

Περιμένεις να κάνετε περίπατο στη Football League και κατά πόσο το αχανές ΟΑΚΑ θα σας εμπνεύσει;

«Eίναι πρόωρο να πει κανείς κάτι τέτοιο, η κατηγορία δεν θα είναι εύκολη και οφείλουμε καθημερινά να δουλεύουμε σκληρά και μέσα στο γήπεδο να δίνουμε απαντήσεις. Για το ΟΑΚΑ θα πω απλά ότι με τέτοιο κόσμο να μας ακολουθεί παντού δεν θα έχουμε το παραμικρό πρόβλημα. Εννοείται, πάντως, ότι όλοι μας περιμένουμε και ονειρευόμαστε τη στιγμή που θα μπούμε στο νέο μας γήπεδο».

Ποδοσφαιριστής, το παιδικό όνειρο;

«Ναι, με μια μπάλα από μικρός».

Πρότυπο έχεις;

«Θαυμάζω αρκετούς, αλλά πάντα είχα αδυναμία στον Ινιέστα».

Επόμενος μεγάλος στόχος μετά από την κλήση σου στην Εθνική;

«Nα καθιερωθώ στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και να βοηθήσω ώστε η ΑΕΚ να επιστρέψει γρήγορα εκεί όπου ανήκει».

Ήττα από τη Ρουμανία και κακή εμφάνιση. Γιατί να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον;

«Γιατί αυτή η ομάδα έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως στα δύσκολα δείχνει χαρακτήρα και πως γρήγορα μπορεί να στέκεται ξανά γερά στα πόδια της. Γνωρίζουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές ότι δεν παίξαμε καλά, όμως θεωρώ το συγκεκριμένο ματς μια κακή παρένθεση. Πολύ σύντομα η Εθνική θα επιστρέψει στις επιτυχίες, είμαι βέβαιος».