Κανένα πρόβλημα με την «Αγιά-Σοφιά»

Καμία ανησυχία δεν επικρατεί στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο για το κενό που υπάρχει στο φάκελο που κατέθεσε η ΑΕΚ για το νέο γήπεδο.

Τις τελευταίες ώρες έχει κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο ένα έγγραφο από το ΥΠΕΚΑ όπου αναφέρει πως οποιαδήποτε κίνηση κάνει η ΑΕΚ για την κατασκευή του γηπέδου της είναι παράνομη.

Το θέμα αυτό βασίζεται σε δύο νόμους που πέρασαν από τη Βουλή πρόσφατα και αναφέρουν πως οι διατάξεις του 4277 (Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας- Γήπεδο ΑΕΚ) σε ό,τι αφορά το γήπεδο, καταργήθηκαν από το νόμο 4280 (Ρυθμίσεις Δασικής Νομοθεσίας).

Βέβαια, αυτό δεν ισχύει, αφού από την πλευρά της η ΑΕΚ βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με το αρμόδιο Υπουργείο για την κατασκευή του γηπέδου, με τον πρόσφατο νόμο να επιτρέπει στους ανθρώπους της ομάδας να προχωρήσουν για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς».

Εξάλλου, το άρθρο 81 προβλέπει την παραχώρηση 2,4 στρεμμάτων στην «Ένωση» για το γήπεδο της και για να γίνει αυτή η παραχώρηση, έπρεπε να τροποποιηθεί ο νόμος 998/1979 (άρθρο 82). Τα συγκεκριμένα άρθρα ψηφίστηκαν ταυτόχρονα και έτσι η ΑΕΚ είναι απολύτως νόμιμη και μπορεί να προχωρήσει στην ανέγερση του νέου της γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι ιθύνοντες της ΑΕΚ έχουν κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου, ενώ βρίσκονται καθημερινά σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να μην υπάρξει και άλλη καθυστέρηση και να ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου.