“Στοπ” για την επιχορήγηση της Λεωφόρου

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε παράνομη την επιχορήγηση των 7 εκατομμυρίων που έχει δεσμεύσει η Περιφέρεια Αττικής για την ανακατασκευή του "Απόστολος Νικολαΐδης".

Νέο εμπόδιο μπαίνει στη σχεδιαζόμενη ανακατασκευή του “Απόστολος Νικολαΐδης” από τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το 6ο θερινό κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπό την προεδρία της Ευαγγελίας Σεράφη, έκρινε παράνομη την επιχορήγηση των 7 εκατομμυρίων ευρώ που έχει αποφασίσει να καταβάλλει η Περιφέρεια Αττικής στον Ερασιτέχνη.

Η σύμβαση που είχε ψηφιστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Ιουλίου του 2014, είχε μεταβιβαστεί για έλεγχο στο ΕΣ και η εξέταση της κρίθηκε μη νόμιμη.

Οι σύμβουλοι του ΕΣ επισημαίνουν ότι η επίμαχη επιχορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον ενώ παράλληλα παραβιάζεται η αρχή της οικονομικότητας.

Την απόφαση μπορεί να προσβάλει μόνο η Περιφέρεια Αττικής και όχι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, οπότε έχει ενδιαφέρον η στάση της νέας Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου.

Κατά πρώτο και κύριο, κρίνεται μη σύννομη η παροχή δημοσίου χρήματος σε ένα αθλητικό σωματείο ώστε να ανακατασκευάσει τις εγκαταστάσεις του.

Δευτερευόντως, λαμβάνεται υπόψη η πιθανή κατασκευή ενός νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό στη διάρκεια της επόμενης πενταετίας και συνεπώς, δεν υφίσταται λόγος να δαπανηθούν κρατικοί πόροι για την ανακαίνιση του υπάρχοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έδειξε την ίδια… ευαισθησία, για τη δαπάνη κρατικών πόρων στην περίπτωση του Καραϊσκάκη. Μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι και στην περίπτωση της επιχορήγησης για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.