Μπουτάρης: “Tούρκικο σίριαλ η Αμφίπολη”

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την έκταση που έχει λάβει το θέμα πριν γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις από τους αρχαιολόγους

Για τα σημαντικά ευρήματα που φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή της Αμφίπολης μίλησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την έκταση που έχει λάβει το θέμα πριν γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις από τους αρχαιολόγους. «Oταν ο Ανδρόνικος έκανε τις σημαντικές ανακαλύψεις στη Βεργίνα, ο τότε πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, έκανε έναν χρόνο να επισκεφτεί τη Βεργίνα. Εδώ ξαφνικά ανακαλύπτουμε ιστορίες. Σαν τούρκικο σίριαλ είναι η Αμφίπολη.

Αναρωτιόμαστε τί θα βρούμε κάθε μέρα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» είπε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Μετά την επίσκεψη του Καραμανλή στη Βεργίνα, ο τότε πρωθυπουργός έδωσε τα πολλά κονδύλια κι έγιναν ανασκαφές. Να έχουμε σοβαρότητα. Είναι ντροπή σε μια χώρα που βρίθει τέτοιων ευρημάτων να περνάμε τέτοιες καταστάσεις».

πηγή: protothema.gr