Κόντος: “Δεν θέλουμε να πάμε φυλακή”

Ο Απόστολος Κόντος μίλησε για το θέμα του κλειστού της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τη δική του θέση, σχετικά με το θέμα του κλειστού της Νέας Φιλαδέλφειας και το «απαγορευτικό» στην ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιωνικού Ν.Φ. Απόστολος Κόντος.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, δήλωσε σχετικά στην «Ώρα των Σπορ»:

«Εμείς σε καμία περίπτωση δεν αντιδικούμε με την ΑΕΚ. Και δεν υπάρχει αντιπαλότητα με την ΑΕΚ. Πρέπει, ωστόσο, να αποκαταστήσουμε την αλήθεια με αντικειμενικά κριτήρια. Σε ό,τι αφορά στο καθεστώς του γηπέδου θέλω να ξεκαθαρίσω τούτο: Το γήπεδο είναι δημοτικό, αλλά ο Ιωνικός έχει λόγο, καθώς έχει γίνει δωρεά υπό τρόπους. Το ξέρουν αυτό όλοι. Έχει νομικούς η ΑΕΚ, ας το ελέγξουν. Κανένας δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι ενεργούμε αυθαίρετα.

Εμείς θέλουμε να εξυπηρετήσουμε την ΑΕΚ και το έχουμε πράξει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν εις βάρος των Τμημάτων μας. Ουδέποτε ζητήσαμε ούτε ευρώ.

Το μόνο που είχαμε πει, όταν γίνονται ζημιές να αποκαθίστανται από την ΑΕΚ. Δεν αδιαφόρησε ποτέ η ΑΕΚ αλλά αποκατάσταση εκατό τοις εκατό των ζημιών δεν έγινε ποτέ. Δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως. Το πρόβλημα το προκαλεί το έγγραφο της ΔΕΑΒ, που αναφέρει ότι το κλειστό γυμναστήριο Ιωνικός-Ζαχαρίας Αλεξάνδρου δεν πληροί τις προϋποθέσεις για αγώνες της ΑΕΚ. Είναι τουλάχιστον ατυχές να εμφανίζουμε τον Ιωνικό, στους αγώνες του οποίου παίζουμε «μεταξύ μας», άντε με σαράντα-πενήντα άτομα, ότι ευνοείται έναντι της ΑΕΚ, η οποία στους αγώνες έχει στο γήπεδο 1500 άτομα. Από την στιγμή που υπάρχει το έγγραφο κανείς πρόεδρος δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη. Δηλαδή, τι πρέπει να γίνει; Να θρηνήσουμε θύματα; Εμείς θα στείλουμε το έγγραφο στον δήμο και αν θέλει ας το ζητήσει και η ΑΕΚ».

Και κατέληξε: «Χρόνια τώρα στηρίζουμε την ΑΕΚ. Δεν θέλουμε, όμως, να πάμε φυλακή. Δεν θέλει πολύ να γίνει το κακό. Η ΑΕΚ είναι τεράστιο σωματείο. Έχει κόσμο. Δεν γίνεται σε γήπεδο 400 θέσεων να μπαίνουν 1500. Αν δείτε και τις εκθέσεις, που έχουμε στα χέρια μας το λένε σαφώς. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Αν συνηγορήσουμε, θα έχουμε ποινικές ευθύνες. Κατανοούμε τα προβλήματα της ΑΕΚ. Είναι άδικο όμως να λέγονται κάποια πράγματα από κάποιους από την ΑΕΚ, επειδή έχουν την δύναμη, που δεν έχουμε εμείς. Τιμούμε και σεβόμαστε στην ΑΕΚ, έχουμε κάνει στο παρελθόν τις καλύτερες συνεργασίες, αλλά το έγγραφο είναι καθοριστικό. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Και κάτι τελευταίο: Ουδέποτε συναντήθηκα με κανέναν από την επίσημη ΑΕΚ. Σας ευχαριστώ».