Ανατολίτης: “Η ΑΕΚ προς τιμήν της, δεν ήταν αντίθετη”

Ο αντιπρόεδρος της Football League, μίλησε για τη σημερινή απόφαση της διοργανώτριας και την αναβολή του πρωταθλήματος.

Για την αναβολή του πρωταθλήματος της Football League, τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων της κατηγορίας και τη στάση της ΑΕΚ στη σημερινή απόφαση της Λίγκας, μίλησε ο αντιπρόεδρος της διοργανώτριας του πρωταθλήματος και Πρόεδρος του Απόλλωνα 1926, Βασίλης Ανατολίτης.

Αναλυτικά, όσα είπε στον «NovaΣΠΟΡ FM»:

«Μας τρομάζουν και τα έσοδα της Football League. Προσπαθήσαμε από τον ΟΠΑΠ να έχουμε τα ίδια έσοδα με πέρσι, όμως δυστυχώς υπάρχει μείωση της τάξεως του 30%. Δύσκολα θα μπορέσουν πολλές ομάδες τη φετινή σεζόν να φτάσουν μέχρι το τέρμα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».
Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν έσοδα από άλλες χορηγίες: «Δεν υπάρχει κάτι μέχρι στιγμής από κάποια άλλη εταιρία. Το θέμα είναι ότι εκτός του ΟΠΑΠ οι ομάδες δεν μπορούν να βρουν εύκολα χορηγούς. Τα έσοδα είναι περίπου 110.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν περισσότερα έσοδα αλλά και άλλες όπως αυτές που ανέβηκαν από την Γ’ Εθνική, που έχουν πολύ λιγότερα. Το minimun είναι περίπου τα 600.000, για να «αντέξει» μια ομάδα, μάλιστα αν συνυπολογίσουμε και τα ταξίδια του Κυπέλλου υπάρχουν νέα έξοδα».

 

Για τις επόμενες κινήσεις: «Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν με την ΕΠΟ μέσω της επιτροπής που έχει συσταθεί. Περισσότερα έσοδα από τον ΟΠΑΠ και μείωση των προστίμων σε κάρτες, έσοδα από Πρωτοβάθμια και Πειθαρχική Επιτροπή και από τους διαιτητές. Προσωπικά θα έπρεπε να τα είχαμε συζητήσει από την Γενική Συνέλευση του Ιουνίου. Τώρα πάμε για την επόμενη και κρίσιμη που θα γίνει την 1η Οκτωβρίου για να βρεθεί λύση».

Για την στάση της ΑΕΚ: «Συμφώνησε η ΑΕΚ αλλά όχι επ’ αόριστον, πάντως δεν ήταν αντίθετη και ήταν προς τιμήν της».