Δέλλας: “Να μπούμε στη φιλοσοφία της Β’ Εθνικής”

Χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε ο Τραϊανός Δέλλας, από το σημερινό φιλικό, ο οποίος ήθελε να δοκιμαστεί η ομάδα του σε... συνθήκες Β' Εθνικής.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη (γήπεδο, αντίπαλος, απουσίες) το σημερινό φιλικό της ΑΕΚ στην Λαμία, μπορεί να μην ήταν οι ιδανικές, ωστόσο ο Τραϊανός Δέλλας και οι παίκτες του πήραν μια καλή… γεύση από το τι θα αντιμετωπίσουν στα περισσότερα εκτός έδρας ματς της Β’ Εθνικής.

Αυτό επεσήμανε στις δηλώσεις του και ο «Κολοσσός» μετά το τέλος της αναμέτρησης. «Σιγά σιγά μπορούμε να μπαίνουμε στην λογική της Β’εθνικής, με ομάδες σκληροτράχηλες. Είχαμε μια ανούσια υπεροχή κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, κυκλοφορήσαμε σωστά την μπάλα, αλλά έλειπε η ουσία. Λειτουργήσαμε επιπόλαια σε κάποιες ευκαιρίες και δεν μπορέσαμε να πετύχουμε γκολ. Θέλαμε να πάρουν χρόνο συμμετοχής πολλοί παίκτες και να μπουν στη νοοτροπία της Β’ εθνικής. Αν μπορούμε να βρούμε κάτι θετικό είναι πως η ομάδα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα παρά μόνο σε στημένες φάσεις», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός της Ένωσης και συνέχισε:

«Υπάρχει και το φιλικό του Σαββάτου για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είναι ένα ματς εκτός έδρας. Επιδίωξη μας είναι να παίζουμε εκτός έδρας γιατί τα πρώτα ματς του πρωταθλήματος είναι εκτός έδρας. Στόχος μας είναι η άνοδος αλλά θα πρέπει να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Εκεί αποδεικνύονται τα πάντα. Στην θεωρία είναι εύκολα τα πράγματα. Αλλά θα πρέπει να το δείχνουμε και στο γήπεδο. Δεν ξέρουμε ποια πλέον είναι η τελική ευθεία. Δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Περιμένουμε τις αποφάσεις. Σκοπός μας είναι μέσα απ’ αυτά τα παιχνίδια να μπαίνουμε στη φιλοσοφία της Β’ εθνικής».