Ζιάγκος: “Μη μας παρασύρει ο ενθουσιασμός”

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος κάλεσε άπαντες να παραμείνουν προσγειωμένοι, παρά τη μεγάλη σημερινή πρόκριση της ΑΕΚ στο Κύπελλο.

Απόλυτα προσγειωμένος παραμένει ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ζιάγκος, παρά τη σημερινή σπουδαία πρόκριση της «Βασίλισσας» στο Κύπελλο επί του Ρεθύμνου.

Ο νεαρός προπονητής, που γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο μετά το τέλος του αγώνα, στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, στάθηκε στην συγκλονιστική συμπαράσταση των «κιτρινόμαυρων» οπαδών, αλλά ζήτησε ψυχραιμία από όλους.

«Θα ήθελα να σταθώ σε τρεις παραμέτρους σχετικά με το ματς και την όλη προσπάθεια. Το ένα είναι η ψυχοσύνθεση και η ποιότητα της προσωπικότητας αυτών των παιδιών. Το δεύτερο είναι ο παράγοντας… κόσμος. Περάσαμε μία διετία όπου η σχέση μας με τον κόσμο πέρασε μία κρίση. Στην Β’ Εθνική ο δρόμος ήταν μοναχικός. Ανεβαίνοντας στην Α2 κάποιοι άρχισαν να ζεσταίνονται. Τώρα είναι προφανές ότι η σχέση μας με τον κόσμο γυρίζει ξανά σε εποχές που πρωταγωνιστούσαμε. Τον ευχαριστούμε για την σημερινή του παρουσία. Ο κόσμος έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Η τρίτη παράμετρος σχετίζεται με την ομοιογένεια της ομάδας», ανέφερε ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε:
«Μην ξεχνάμε ότι είναι μία ομάδα 15-20 ημερών. Ειδικά τα παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό χρειάζονται πίστωση χρόνου για να αφομοιώσουν τις αρχές του παιχνιδιού μας και το σπουδαιότερο το ειδικό βάρος της φανέλας που φοράνε. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό των δύο νικών στο Κύπελλο. Σίγουρα μας δίνουν αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας αλλά χρειαζόμαστε πολλή δουλειά ακόμα. Χρειάζεται ψυχραιμία και προσεκτική διαχείριση συναισθημάτων».