Νέος κίνδυνος για τον Πανιώνιο

Στον αέρα είναι και πάλι η συμμετοχή του Πανιωνίου στην Α1 ανδρών.

Εκεί που φαινόταν πως ο Πανιώνιος έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην Α1, δηλώσεις του Ηλία Λιανού στην εφημερίδα «SportDay» αλλάζουν τα δεδομένα. Στις δηλώσεις του, ο Ηλίας Λιανός τόνισε πως οι άνθρωποι των τμημάτων υποδομής που τον είχαν διαβεβαιώσει πως θα καλύψουν την εγγυητική, δεν φάνηκαν τελικά συνεπείς.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πέρα από τον προφανή λόγο της σωτηρίας του Πανιωνίου προχώρησα στην έκδοση της εγγυητικής, βασιζόμενος στις διαβεβαιώσεις, που μου έγιναν ότι η σημερινή ομάδα ανθρώπων, που διαχειρίζεται τις ακαδημίες, θα αγόραζε τις μετοχές από μένα. Στα πλαίσια αυτά θα έδινα και επιπλέον χρήματα, μια και δεν είχαν την ρευστότητα της εγγυητικής έναντι των παλιών οφειλών. Όπως επίσης είναι γνωστό, το Δ.Σ. που παρουσιάστηκε στην ΕΕΑ απαρτίστηκε από μέλη της ομάδας των υποδομών και από ανθρώπους που πρόσκεινται σε μέλη αυτής της ομάδας.

Δυστυχώς χθες (σ.σ.: προχθές) παραβρέθηκα σε μία συνάντηση, όπου διαπίστωσα ότι αυτή η ομάδα ανθρώπων δεν σκόπευε να τηρήσει τη συμφωνία. Και επίσης δήλωσαν ότι παραιτούνται όλοι, εκτός ίσως ενός. Πάντα ήμουν έτοιμος να αναλάβω όλες τις οφειλές του παρελθόντος, αρκεί να έβγαινε η εγγυητική από τους νέους μετόχους, κάτι, που δεν συνέβη. Για την εγγυητική, έδωσα 115.000 ευρώ. Επειδή πλέον έχουν στενέψει ασφυκτικά τα περιθώρια για συμμετοχή στην Α1, ελπίζω να αναθεωρήσουν, πριν να είναι αργά. Εγώ έχω δηλώσει -καθ’ ότι πλέον δεν κατοικώ στην Ελλάδα- ότι δεν πρόκειται να ανακατευτώ στα μελλοντικά δρώμενα της ομάδας. Νιώθω εξαπατημένος και αν δεν υπάρξει λύση, πολύ φοβάμαι ότι αυτό που αποφύγαμε στην ΕΕΑ, θα συμβεί τώρα. Και ονόματα υπάρχουν και γραπτά γι’ αυτά, που είπα παραπάνω. Αλλά δεν θεωρώ σκόπιμο να πω τίποτα παραπάνω τώρα».