«Ήταν γραφτό να συνεχίσω στην Εθνική»

Ο Γιώργος Καραγκούνης σχολίασε τον ρόλο του στην Εθνική και ζήτησε τη στήριξη όλων στην ομάδα.

Μετά την παρουσίαση του από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε για τον νέο του ρόλο στην Εθνική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

Για το ενδεχόμενο να γίνει ένα παιχνίδι προς τιμήν του: 

«Ναι μου έχει γίνει η πρόταση από τον πρόεδρο και από την στιγμή που ήμασταν στην Βραζιλία να γίνει ένα παιχνίδι προς τιμήν μου».

Για τον ρόλο του:

«Το ότι είμαι εδώ τώρα δεν είναι κάτι προσχεδιασμένο. Μου έχει γίνει η πρόταση από το καλοκαίρι αλλά δεν σκεφτόμουν ότι θα είμαι εδώ τώρα γιατί θα έπαιζε σημαντικό ρόλο ο προπονητής και οι παίκτες. Έγιναν πολλά, το ότι δεν γύρισα στον Παναθηναϊκό, πως δεν πήγα στις ΗΠΑ, πως χάσαμε από τη Ρουμανία. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα από συμπαίκτες μου και όλα αυτά έπαιξαν ρόλο. Ξεκαθαρίσαμε με τον προπονητή κάποια πράγματα. Θα είμαι ανάμεσα στον προπονητή και τους παίκτες. Έπαιξε ρόλο ότι ο προπονητής μας είναι συνεργάσιμος άνθρωπος και μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα για την ομάδα γιατί έτσι θα μπορούν κάποιες σκέψεις μου να περάσουν στην ομάδα».

Για την ξαφνική απόφαση να σταματήσει την καριέρα του: 

«Ήταν γραφτό να συνεχίσω στην Εθνική. Έπαιξε ρόλο το ραντεβού με τον κ.Ρανιέρι. Ήταν σημαντικό και πως πολλά παιδιά ήθελαν να συνεργαστούμε και πάλι. Αυτή η μετάβαση δεν είναι εύκολη για την Εθνική. Αυτό το αφουγκράστηκα και έτσι σκέφτηκα πως αφού μου το ζητούν αυτοί να βοηθήσω θα το κάνω. Ήταν πιο εύκολο αυτό. Αν και το συναίσθημα του ποδοσφαιριστή δεν αλλάζει».

Ένα περιστατικό που τον έκαναν να πάρει την απόφαση:

«Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα. Δεν είναι εύκολο. Δεν είναι το ίδιο με το να είσαι μέσα στο γήπεδο. Ξέρω ότι χρειάζεται προσπάθεια από όλους για να λειτουργήσει μια ομάδα. Είναι μια βουτιά στα βαθιά, αλλά ξέρω από βουτιές όπως λέτε. Θα προσπαθήσω να είμαι συγκεντρωμένος. Το καλό είναι να έρχονται καλά αποτελέσματα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι με επιτυχίες. Η Εθνική συντηρεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Εάν έχει σκεφτεί τι θα κάνει μετά την ολοκλήρωση του έργου του:

«Και όταν ήμουν ποδοσφαιριστής δεν σκεφτόμουν ποτέ το μέλλον. Αυτή την στιγμή θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στο ξεκίνημα αυτό. Σε αυτό είμαι συγκεντρωμένος. Έχω κάποιες σκέψεις και κάποια πράγματα που θα ακολουθήσω για να βοηθήσω».

Τι προτείνει για την ομάδα μετά την ήττα από τη Ρουμανία: 

«Γυρίσαμε μια σελίδα στην ομάδα. Όλα παίζουν το ρόλο τους. Εγώ θα βοηθήσω τον προπονητή και το επιτελείο του πως έχουν κάποια πράγματα στην Εθνική ομάδα και ένας προπονητής που δεν έχει αναλάβει Εθνική στο παρελθόν ίσως να μην μπορεί να σκεφτεί. Η Εθνική είναι πάντα στα δύσκολα εκεί. Ελπίζω ότι θα καταφέρει να είναι η ίδια και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Για το παιχνίδι με τη Φινλανδία και εκείνον παρών: 

«Ήταν και τότε μια αρχή με τον κ.Ρεχάγκελ. Καλά καλά δεν ήξερε τους παίκτες. Το εμπόδιο με τη Ρουμανία ας ελπίζουμε ότι θα είναι για καλό. Η Εθνική μας έχει αλλάξει επίπεδο και είναι ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Έχει τον σεβασμό από όλους όπου και να πάει. Έχουμε παίκτες με προσωπικότητα, έναν πολύ καλό προπονητή ο οποίος θα γνωρίζει ακόμη καλύτερα την ομάδα».

Για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής: 

«Είναι ανεπίτρεπτο για την ομάδα να μην έχει προπονητικό κέντρο. Να μην έχουν τον δικό τους χώρο οι ομάδες να προπονούνται. Είχαμε στείλει ως παίκτες και στον πρωθυπουργό επιστολή πως δεν θέλουμε πριμ αλλά να βρεθεί μια λύση για το προπονητικό κέντρο»

Για τον όμιλο της Εθνικής και τη συμμετοχή της στα προκριματικά: 

«Το να κάνεις νίκες με την εθνική ομάδα δεν είναι εύκολο. Είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία. Για το όμιλο τώρα έχουμε ξεκινήσει με ήττα. Οι ομάδες –θεωρητικά- δεν δύσκολες… Πιστεύω ότι η ομάδα έχει τις δυνατότητες αλλά τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν είναι δεδομένο. Έχουμε μια ήττα και δύο παιχνίδια δύσκολα μπροστά μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να ακούμε τις εντολές του προπονητή. Είναι δύσκολο το παιχνίδι στη Φινλανδία και να προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για την στάση του ελληνικού ποδοσφαίρου απέναντι στην Εθνική: 

«Όλοι πρέπει να βοηθάμε την Εθνική. Όλο το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι δίπλα. Από την άποψη ότι αν κάποιος παίκτης δεν κληθεί δεν πρέπει να υπάρχει παράπονα από την Εθνική. Ο κόσμος έχει αγαπήσει την Εθνική. Σημασία έχει όλοι να είναι δίπλα στην Εθνική.
Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να μην του λείψει τίποτα. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να καταλάβουν ότι μπορεί να γίνει κάποιο λάθος αλλά ποτέ αυτό δεν θα είναι λάθος σκοπιμότητας.