Κανένα πρόβλημα με τον Αλεξίου

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Αλέξης Αλεξίου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διοικήσεις σωματείου, ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΤΑΠ για 10 χρόνια.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Livesport» υποστηρίζει πως ο Αλέξης Αλεξίου δεν μπορεί να συμμετέχει σε καμία παραγοντική και μεγαλομετοχική δραστηριότητα για τα επόμενα 10 χρόνια. Όμως, σύμφωνα με την πλευρά του Αλεξίου, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Ο Αλέξης Αλεξίου ήταν ένας εκ των 3 μελών του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ που εκλέχτηκαν στις 14 Μαΐου 2013 στη γενική συνέλευση των μετόχων για να οδηγήσουν την ΠΑΕ στη λύση και εκκαθάριση της εταιρείας.

Εκλέχτηκαν τότε ο Ανδρέας Δημητρέλος (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος), ο Κώστας Νεστορίδης (αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του σωματείου στην ΠΑΕ) και ο Αλέξης Αλεξίου (μέλος, εκπρόσωπος των Supporters).

Η θητεία του τριμελούς Διοικητικού Συμβουλίου είχε οριστεί μέχρι τις 7 Ιουνίου 2013, ημέρα που έγινε η Γενική Συνέλευση της πρώην ΑΕΚ-ΠΑΕ και αποφασίστηκε η λύση της.

Σύμφωνα με το νόμο 3372/2005 επιβάλλεται 10ετής αποκλεισμός από κάθε συμμετοχή σε παραγοντικές και μεγαλομετοχικές δραστηριότητες, σε σωματεία, ομοσπονδίες και αθλητικές ανώνυμες εταιρίες, των μελών της διοίκησης που αποφάσισε τη λύση της εταιρείας.

Ιδού τι αναφέρει επακριβώς ο 3372 στο άρθρο 2 παρ 5β: “Μέλη της διοίκησης καθώς και μέτοχοι, πλην του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου, κατέχοντες ποσοστό τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Π.Α.Ε. που αποφασίζει κατά τη διαδικασία της περιπτώσεως α” της παραγράφου αυτής τη λύση της, δεν δικαιούνται συμμετοχής σε Π.Α.Ε., Τ.Α.Π. ή αθλητικό σωματείο επί μία δεκαετία από τη λύση της Π.Α.Ε.” Προστέθηκε μάλιστα και παράγραφος 6 που ορίζει πως οι διατάξεις της παρ. 5 εφαρμόζονται και για τις ΚΑΕ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάτι το παράνομο, καθώς βρίσκεται στο ΔΣ της ΠΑΕ μαζί με τον Κώστα Νεστορίδη ως Ερασιτεχνική, ενώ με τους Supporters δεν είχε καμία σχέδη, αφού δεν ήταν ποτέ μέλος ή μέτοχος ή διοίκηση.