Συνελήφθη επικίνδυνος Τσετσένος!

Τσετσένος επιχείρησε παράνομα να περάσει στη χώρα, από Τουρκία, ως Σύρος λαθρομετανάστης.

Σε βάρος του βέβαια εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε παράνομη ένοπλη οργάνωση και ανθρωποκτονία πέντε αστυνομικών στη Ρωσία και όπως διαπιστώθηκε ήταν Τσετσένος παρακρατικός.

Στην θαλάσσια περιοχή Οινουσσών Χίου, εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μηχανοκίνητη λέμβος, με 46 λαθρομετανάστες- στην πλειοψηφία Σύριοι, και ο Τσετσένος, ο οποίος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Από επικοινωνία των Ελληνικών Αστυνομικών Αρχών με τις Ρωσικές, μέσω της Interpol, ταυτοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τον 34χρονο Τσετσένο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, Ερυθράς Αναγγελίας, για συμμετοχή σε παράνομη, ένοπλη οργάνωση και δολοφονία πέντε Ρώσων Αστυνομικών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ως μέλος παράνομης ένοπλης οργάνωσης- συμμετείχε από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2009- επιτέθηκε με αυτόματο πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδα, σε περιπολικά της Ρώσικης Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να δολοφονήσει πέντε και να τραυματιστούν τέσσερις Αστυνομικοί, σε προάστιο της Ρωσίας.

Όπως εξακριβώθηκε ο 34χρόνος Τσετσένος από το 2012 -μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου-διέμενε στην Τουρκία, οπότε και επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα.
Ο Τσετσένος με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Βορείου Αιγαίου, συνελήφθη ενώ αναμένεται να εκδοθεί στις Ρωσικές Αρχές.

Πηγή: parapolitika.gr