Μακρής: «Το οικονομικό δεν είναι το μόνο πρόβλημα της Ερασιτεχνικής»

Ο Μάνος Μακρής μίλησε για την απόφαση του να παραιτηθεί από τη θέση του γενικού αρχηγού του ΤΑΑ ΑΕΚ.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9», ο Μάνος Μακρής μίλησε για την απόφαση του να παραιτηθεί από το θέση του γενικού αρχηγού του ΤΑΑ ΑΕΚ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παραίτησης του.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δέχομαι πιέσεις για την παραίτηση αλλά θα δούμε», είπε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην παραίτηση:

«Είναι πάρα πολλά αλλά το κυριότερο είναι πως αντιμετωπίζω μεγάλη πίεση. Το τμήμα βόλεϊ είναι επαγγελματικό. Έχουν πέσει όλοι πάνω μου και κάποια στιγμή οδηγήθηκα σε αυτή την απόφαση. Δεν έχουμε γήπεδο, υπάρχει η πίεση της οργάνωσης, των αθλητών, τα ξενοδοχεία, οι διαμονές. Προβλήματα βέβαια που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ομάδες».

Για το κλειστό της Γλυφάδας είπε: «Είχαμε κάνει μια κουβέντα με τον πρώην δήμαρχο κ. Κοκώρη, και ήμασταν σίγουροι ότι η ΑΕΚ θα πάρει κάποιες ώρες στο γήπεδο της Γλυφάδας.Δεν έχουμε τις ώρες τις απαιτούμενες. Ο προπονητής είχε πάρει κάποιες διαβεβαιώσεις ότι θα έχουμε περισσότερο χρόνο για προπονήσεις. Η ΑΕΚ πήρε τέσσερις ξένους και δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την διαμονή τους και τα υπόλοιπα οργανωτικά θέματα».

Ο κ. Μακρής τόνισε πως το οικονομικό δεν είναι το μόνο πρόβλημα της Ερασιτεχνικής: «Αυτό είναι το πρόβλημα της ΑΕΚ. Όταν λέμε για Αναγέννηση πρέπει να ακολουθεί παντού. Όταν βλέπουμε το ποδόσφαιρο να κάνει τέτοιες κινήσεις που θα ζήλευαν και ομάδες της Ευρώπης πρέπει και εμείς στην Ερασιτεχνική να κάνουμε τα πράγματα πιο επαγγελματικά. Να δούμε πως μπορούμε να φέρουμε κάποια έσοδα. Προφανώς για να μην έχει γίνει μέχρι τώρα, κάτι δεν κάνουμε σωστά».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα που είχε δημιουργηθεί με τον Αλέξη Αλεξίου: «Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με τον Αλεξίου. Θέλω να πιστεύω ότι θα λυθεί το θέμα αλλά θα το απαντήσει και ο ίδιος με τον τίτλο του προέδρου».

Τέλος, μίλησε για την μετατροπή του ΤΑΑ σε ανώνυμη εταιρία: «Πρέπει η ΑΕΚ να αρχίσει να ετοιμάζεται για να γίνει ανώνυμη εταιρεία. Όπως βρέθηκαν άνθρωποι για την ΚΑΕ θα βρεθούν και για το ανδρικό βόλεϊ.  Πρέπει να βάλουμε κάτω τις υποχρεώσεις και τα χρέη, να τα δρομολογήσουμε, να συμφωνήσουμε με τους πιστωτές μας και να τα τηρήσουμε.  Η ΑΕΚ δεν έχει κάνει μεγάλο άνοιγμα. Ο προϋπολογισμός είναι γύρω στα 220.000 ευρώ και τα χρέη αγγίζουν τις 400.000 χιλιάδες τα οποία θα πάνε σε διακανονισμό».