Που “κολλάει” η ΑΕΚ;

Θυμήθηκε μόνο την....ΑΕΚ

Η τελευταία εκπομπή του “Δίκη του ΣΚΑΪ” αναφέρθηκε σ’ ένα σορό ομάδες που φαίνεται να έχουν κάνει διάφορα “κόλπα” για να πάρουν αδειοδοτήσεις. Ομάδες όπως ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος επωφελήθηκαν από ειδικές τροπολογίες της Βουλής, αλλά ο διευθυντής αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου, φαίνεται να θυμάται μόνο… την ΑΕΚ. Σε σημερινή του τοποθέτηση-απάντηση σε όσα ειπώθηκαν στην τελευταία εκπομπή του δημοσιογράφου Θωμαίδη, αναφέρθηκε και ασχολήθηκε με τις υποθέσεις της “Ένωσης” με τις αδειοδοτήσεις της τις χρονιές 2010 και 2011. Μιλάμε ουσιαστικά για μία εταιρία που δεν υφίσταται πλέον. Τώρα, το γιατί θέλουν να συνεχίσουν να συντηρούν το συγκεκριμένο θέμα ενώ υπάρχουν σημαντικότερα ζητήματα στο φετινό πρωτάθλημα της Super League που τροφοδοτούν την ανισότητα εντός του πρωταθλήματος, αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να απαντήσουμε…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του  Γιώργου Δημητρίου:

«Στην τελευταία εκπομπή της ΔΙΚΗΣ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, υπήρξε αναφορά στο θέμα της αδειοδότησης ΠΑΕ με βάση βεβαιώσεις οφειλών ή πλαστών ενημεροτήτων. Πιο συγκεκριμένα, ειπώθηκε ότι το 2011 η ΠΑΕ ΑΕΚ υπέβαλε βεβαίωση οφειλής με σκοπό την αδειοδότηση από την ΕΠΟ και την ΕΕΑ. Καθώς τα παραπάνω ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, οφείλουμε να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό για τα εξής: Η αναφερόμενη βεβαίωση οφειλής – όπως προκύπτει από το έγγραφο που παρουσίασε η εκπομπή- εκδόθηκε στις 06.07.2011. Όπως γνωρίζουν άπαντες, η διαδικασία αδειοδότησης ολοκληρώνεται το αργότερο έως την 31η Μαΐου εκάστου έτους σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA. Συνεπώς η εν λόγω βεβαίωση ουδεμία σχέση έχει με την διαδικασία αδειοδότησης της ΠΑΕ ΑΕΚ για την χρονιά 2010-11.

Το πλέον όμως σημαντικό γεγονός είναι ότι οι οφειλές των ΠΑΕ προς ασφαλιστικά ταμεία και φορολογικές αρχές γνωστοποιούνται στην Διεύθυνση Αδειοδότησης με έκθεση Ορκωτού Ελεγκτή, καθώς η εξασφάλιση ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής δεν συνεπάγεται την μη ύπαρξη ασφαλιστικών ή φορολογικών οφειλών έως 31.12 όπως απαιτείται από τον Κανονισμό. Για την επόμενη διαδικασία αδειοδότησης (2011-12), η ΠΑΕ ΑΕΚ υπέβαλε την απαραίτητη έκθεση Ορκωτού Ελεγκτή για την χρήση έως 31.12.2011 στις 28 Φεβρουαρίου 2012 στην οποία αναλύονται με απόλυτη σαφήνεια οι οφειλές της ΠΑΕ. Στους έχοντες ασθενή μνήμη, υπενθυμίζουμε ότι κατόπιν εισήγησής του Διευθυντή του Τμήματος Αδειοδότησης, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έλαβε άδεια συμμετοχής τον Μάιο του 2012 με συνέπεια τον αποκλεισμό της από τις διοργανώσεις της UEFA, παρότι τερμάτισε στην 3η θέση του Εθνικού Πρωταθλήματος.

Κλείνοντας, πρέπει να καταστεί σαφές ότι η Διεύθυνση Αδειοδότησης φέρει ευθύνη αποκλειστικά για όσα εισηγείται στα δικαιοδοτικά όργανα αδειοδότησης και όχι για τις αποφάσεις αυτών. Η δε αντικειμενικότητα της κρίσης της έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις από την ίδια την UEFA, κατόπιν διεξοδικών ελέγχων στους φακέλους των ΠΑΕ»