Σαλπιγγίδης: «Τυχερός που έπαιξα σε δυο Μουντιάλ»

Ο διεθνής παίκτης μίλησε για την Εθνική, το Μουντιάλ, τον ΠΑΟΚ και τους νέους παίκτες.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του εκπροσώπου του, Τάσου Σαλωνίδη, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε για την παρουσία του στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και της Βραζιλίας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς βίωσε την εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πώς αισθάνεται αυτή τη στιγμή μετά το καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ:

«Ήταν μια μεγάλη εμπειρία η Βραζιλία! Η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένας υψηλός στόχος και μια μεγάλη εμπειρία για κάθε ποδοσφαιριστή. Νιώθω τυχερός που είχα δυο φορές την ευκαιρία να παίξω σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι καλά και θέλω να παραμείνω υγιής για να βοηθήσω την ομάδα μου τον ΠΑΟΚ να πετύχει το καλύτερο δυνατό τη φετινή σεζόν».

Για το ότι κατέχει αρκετά ρεκόρ και είναι αρχηγός της Εθνικής:

«Ποτέ δεν βάζω προσωπικούς στόχους. Αυτό που αναρωτιέμαι και σκέφτομαι πάντα είναι «πώς μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας ως ομάδα». Αυτό που έχω καταφέρει μέχρι τώρα, οφείλονται κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος στους συμπαίκτες μου».

Για το ότι απολαμβάνει αναγνώριση και σεβασμό στο εξωτερικό, παρότι δεν έχει αγωνιστεί εκτός Ελλάδας:

«Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να κερδίσει τον σεβασμό των άλλων. Πραγματικά, δεν ξέρω αν έχω κερδίσει το σεβασμό στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι σεβάστηκα και συνεχίζω να σέβομαι όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα έως τώρα».

Για το τι θα συμβούλευε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές:

«Να αγαπούν αυτό που κάνουν και να το διασκεδάζουν. Μέσα από τον αθλητισμό, μόνο μπορούν να κερδίσουν. Μπορούν να κερδίσουν μεγάλες και σπουδαίες εμπειρίες».