Τσάνας: “Να δώσουμε παιδιά στην Εθνική”

Δείτε την συνέντευξη που έδωσε ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων στο Gazzetta

Έτοιμος να βάλει στα… βαθιά μια νέα γενιά του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο Κώστας Τσάνας. Ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, γυρίζει σελίδα στην ομάδα μετά την προηγούμενη άκρως πετυχημένη φουρνιά και οι στόχοι του, όπως σημειώνει στο gazzetta.gr, είναι οι ίδιοι. Να δώσει παιδιά στην Εθνική Ανδρών.

Νέα αρχή για την Ελπίδων. Πως κοιτάτε πλέον το μέλλον με αυτά τα παιδιά;
«Είναι μια ολοκληρωτικά καινούρια ομάδα, από την προηγούμενη Εθνική Ελπίδων δεν έχει μείνει κανείς, ηλικιακά όλοι έφυγαν. Ελπίζουμε σε βάθος χρόνου, αρκετοί από αυτούς τους ποδοσφαιριστές, που δεν είναι μόνο αυτοί που είδαμε, αλλά υπάρχουν κι άλλοι ηλικιακά που μπορούν να είναι στην Εθνική Ελπίδων, να καταφέρουν κάποια στιγμή να κάνουν το επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από την Εθνική Ανδρών».

Τα παιδιά αυτά μπορούν να συνεχίσουν το έργο της προηγούμενη γενιάς;
«Στόχος κάθε ομάδας είναι όσο γίνεται περισσότεροι ποδοσφαιριστές να αλλάξουν επίπεδο, να πάνε πιο ψηλά. Όμως δεν σημαίνει πως αν οι ποδοσφαιριστές είναι σε καλή κατάσταση όταν έρθουν τα παιχνίδια, μια πρόκριση δεν θα είναι ένας καλός στόχος. Φυσικά και θα είναι. Αυτό όμως δεν μπορείς να το ξέρεις από πριν, αυτό που θέλουμε είναι γρήγορα να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να είμαστε όσο γίνεται καλύτεροι».

Μπορεί αυτή η νέα γενιά να χτυπήσει κάποια στιγμή την πόρτα της Εθνικής Ανδρών;
«Είναι πολύ νωρίς ακόμα, γιατί πολλοί δεν παίζουν στις ομάδες τους, το κύριο μέλημα είναι να αγωνιστούν στις ομάδες που είναι, να πάρουν συμμετοχές, να πάρουν εμπειρία και σε βάθος στόχου αυτός πρέπει να είναι ο στόχος τους».

πηγή: gazzetta.gr