Ρανιέρι: «Ευχαριστημένος από τους παίκτες”

Πήρε αρκετά θετικά μηνύματα ο Ιταλός προπονητής

Σε ερώτηση για το αν πρώτος στόχος ήταν η νίκη και όχι η ισοπαλία, ο Ιταλός είπε στην κάμερα της NEΡΙΤ: «Ναι, θέλαμε να κερδίσουμε. Παίξαμε νομίζω καλά, στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου μέρους μόνο αμυνθήκαμε πολύ βαθιά. Παρόλα αυτά βελτιωθήκαμε σε σχέση με τον αγώνα με την Ρουμανία, είμαι ευχαριστημένος από τα νέα παιδιά και από όλους τους ποδοσφαιριστές. Ένας πόντος είναι καλός».

Στην συνέχεια είπε: «Ναι ρίσκαρα πολύ αλλά ξέρω πολύ καλά την Φινλανδία αλλά ήθελα να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση και νομίζω ότι ο Κλαόυς, ο Καρέλης και ο Μαυρίας έπαιξαν καλά και είχαν κι άλλες ευκαιρίες. Το ρίσκο ήταν υπολογισμένο. Ο στόχος μας είναι η πρόκριση. Είχα πει ότι αν δεν προκριθούμε θα είναι καταστροφή, για μένα και για όλους. Πήραμε έναν πόντο και τώρα πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο ματς στο “Καραϊσκάκης”». Στην συνέντευξη Τύπου ο Ιταλός παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την εικόνα των μικρών, όχι όμως και από το αποτέλεσμα.

Χαρακτήρισε δε την Εθνική ομάδα ως την Ελλάδα του μέλλοντος: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Το ξέραμε γιατί είναι οργανωμένη ομάδα. Νομίζω ότι παίξαμε καλά. Δώσαμε τη μάχη μας. Στο πρώτο ματς με την Ρουμανία, δεν ήμασταν καλοί. Δεν είχαμε κόσμο, δεν είχαμε ρυθμό. Είμαι χαρούμενος με τους παίκτες μου σήμερα. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, καθώς και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη», τόνισε αρχικά.

Ακολούθως είπε: «Για εμάς πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Ελπίζω να είναι γεμάτο το γήπεδο την Τρίτη, καθώς το άδειο γήπεδο με την Ρουμανία ήταν πολύ άσχημο. Τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι. Είναι η ομάδα για το μέλλον. Μου αρέσει το πώς έπαιξαν οι νέοι παίκτες. Ο Καρέλης για παράδειγμα.

Δεν είναι εύκολο να παίζεις εκτός έδρας το πρώτο σου ματς. Μου άρεσε το κλίμα που υπήρχε μεταξύ παλιών και νέων. Ακόμη και αυτοί που ήταν στο πάγκο υποστήριζαν αυτούς που έπαιζαν». Τέλος όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει κάποιο κόστος στην χρησιμοποίηση νέων παικτών, απάντησε: «Προσπάθησα να διαλέξω τους παίκτες που θα ταίριαζαν περισσότερο στο παιχνίδι και αυτό έκανα. Επέλεξα αυτούς που ήταν έτοιμους για την μάχη».

πηγή: gazzetta.gr