Γεμίζει παιδάκια το ΟΑΚΑ

Παιδική κερκίδα ανοίγει η ΠΑΕ στο ΟΑΚΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στον πρώτο επίσημο αγώνα πρωταθλήματος της ομάδας μας με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ (18:00), θα λειτουργήσει για πρώτη φορά φέτος η Μαθητική Κερκίδα όπου θα φιλοξενεί μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Αττικής.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας καλούν τα παιδιά από τα σχολεία να κάνουν τη Θύρα 31 «δική» τους κερκίδα.

«Η εποχή που διανύει η χώρα μας είναι δύσκολη από κάθε πλευρά. Το ποδόσφαιρο, ένα άθλημα που συγκινεί δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη είναι, εκτός των άλλων, ένα κοινωνικό φαινόμενο και ως εκ τούτου ο ρόλος του στην κοινωνία πολύπλευρος και σημαντικός.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ, ένας Σύλλογος που η ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσφυγιά και τις χαμένες πατρίδες είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ότι έχει να κάνει με την κοινωνία αλλά και τα παιδιά μας, το μέλλον της Ελλάδας.
Απόφασή μας είναι τη νέα σεζόν να λειτουργήσει στους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ η Μαθητική Κερκίδα. Επιθυμία μας είναι να είναι γεμάτη από μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών.
Θα την οργανώσουμε όμως με έναν ξεχωριστό τρόπο. Σε κάθε αγώνα τα παιδιά θα στέλνουν ένα κοινωνικό μήνυμα στους συνανθρώπους μας που μέσω της ΑΕΚ θα διαδίδεται σε όλα τα ΜΜΕ.
Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να είναι πρότυπα για τους νέους και η προσπάθεια όλων μας έχει σκοπό την προσφορά αθλητικής παιδείας και κοινωνικής αγωγής στους μαθητές των σχολείων.
Κρίναμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε σχετικά και θα επιθυμούσαμε να έχουμε τη συνεργασία και τη συμπαράστασή σας σε αυτήν την προσπάθειά μας με όποιο τρόπο κρίνετε ότι μπορείτε.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο και σημαντικό έργο σας»

Αυτό είναι το περιεχόμενο της επιστολής που στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και η ανταπόκρισή του ήταν θετική και άμεση.

Η πρώτη αγωνιστική είναι αφιερωμένη κατά του ρατσισμού και των κοινωνικών διακρίσεων. Τα παιδιά θα αναρτήσουν ένα πανό με σχετικό μήνυμα με αφορμή και το γεγονός ότι διανύουμε την Action Week κατά του Ρατσισμού στο ποδόσφαιρο (Football Against Racism in Europe).