Η Ιβάνοβα αποκαλύπτει: “Μεγάλη ομάδα, χωρίς συνθήκες μεγάλης ομάδας”

Η Ιβάνοβα η οποία θέλησε να παραμείνει στην ΑΕΚ, παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει στο τμήμα, μιλάει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, για την στήριξη που θέλουν από τον κόσμο της ομάδας, αλλά και για το ρόστερ που θα παλέψει φέτος για την σωτηρία, όπως λέει, της ομάδας στην Α1.

«Φέτος είναι μία μεταβατική χρονιά για την ΑΕΚ. Έχουμε δημιουργήσει ένα σύνολο που αποτελείτε καθαρά από Ελληνίδες παίκτριες. Πιστεύω πως δεν αποτελεί μειονέκτημα αυτό για την ομάδα μας διότι είναι εξίσου καλές. Άλλωστε έχουν αποδείξει την αξία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία και μια καλή πορεία.»

Η ακραία της Ένωσης μίλησε ακόμα για το αν είναι σημαντική η παρουσία των ξένων αθλητριών στο πρωτάθλημα:

«Παλαιότερα έπαιζε σημαντικό ρόλο ο ερχομός των ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πλέον δεν έρχονται καλές ξένες λόγω της οικονομικής κρίσης. Είναι καλό που δεν έρχονται γιατί δίνονται ευκαιρίες και σε νεαρές παίκτριες από την Ελλάδα για να πάρουν παιχνίδια και να ανέβει το επίπεδο των Ελληνίδων παικτριών.

Για τις νεαρές αθλήτριες που είναι πολλές μίλησε η Ιβάνοβα, λέγοντας πως είναι η ευκαιρία τους.

«Είναι για όλες μας ευκαιρία να δείξουμε αν μπορούμε να σταθούμε στην ΑΕΚ. Επειδή η ΑΕΚ μπορεί να είναι μεγάλη ομάδα, όμως δεν μπορεί να έχει τους ίδιους στόχους, έτσι και το ρόστερ προσαρμόζετε. Η ομάδα φτιάχτηκε τελευταία στιγμή και γι’ αυτό οι πολλές νεαρές παίκτριες.»

Η «Ίζι» όπως την φωνάζουν στα αποδυτήρια, μας είπε για τα προβλήματα που υπάρχουν φέτος στην ΑΕΚ και όχι μόνο.

«Είσαι μεγάλη ομάδα αλλά δεν έχεις συνθήκες μεγάλης ομάδας. Καταρχήν δεν έχει γήπεδο. Παίζεις συνέχεια εκτός έδρας που είναι πολύ βασικό κομμάτι. Δεν έχεις που να φιλοξενήσεις τον κόσμο σου. Δεν έχεις βασικά οργανωτικά κομμάτια, τα οποία πρέπει να είναι οι βάσεις για μια μεγάλη ομάδα και στην συνέχεια έρχονται τα χρήματα, οι ξένες, οι μεγάλοι στόχοι κτλπ.»

Ακόμα μας είπε για το σκοτάδι που επικρατεί στο θέμα του γηπέδου και για τις διαφορές με πέρσι και το γήπεδο της Ριζούπολης, αλλά και για τον αν θα της στήριξη ο κόσμος σε μη προσβάσιμα γήπεδα.

«Καταλαβαίνω πως δεν γίνεται κάθε φορά να παίρνουν 100 Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να φτάνουν στον προορισμό τους, αλλά όσοι μπορούν να έρχονται θα έρχονται γιατί το θέλουνε και να είναι κοντά στην ομάδα. Οι οπαδοί φαίνονται στα δύσκολα και θα είναι μεγάλο λάθος αν δεν στηρίξουν την ομάδα.»

Μιλώντας για τα προβλήματα που υπήρχαν πέρσι στην ομάδα, μας σχολίασε και την αλλαγή προπονητή στο τέλος της χρονιάς.

«Συμβαίνουν αυτά. Δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Η διοίκηση πίστευε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή και έπραξε έτσι. Μπορεί να μην άλλαξε κάτι μέσα σε τρεις μέρες, όμως ήταν ένα ταρακούνημα για την ομάδα και ο προπονητής το πήρε πάνω του.»

Για το αν μπορεί ο Ρουμελιώτης να δημιουργήσει ομάδα με τις μικρές παίκτριες:

«Ήδη έχουν πρόοδο από πέρσι τα κορίτσια. Στο χέρι ενός προπονητή είναι να κάνει σωστή διαχείριση του υλικού, γιατί είναι ένα κράμα από πιο έμπειρες και νεαρές παίκτριες. Ο κάθε ένας έχει τον ρόλο του στην ομάδα. Ο προπονητής έχει ξεκαθαρίσει τι πρέπει να κάνει η κάθε μία και γιατί ακριβώς βρίσκεται στην ομάδα. Όλες οι παίκτριες είναι απαραίτητες και όλες ίσως χρειαστούν έστω για ένα σέρβις.»

Επίσης μας μίλησε και για την επιμονή της να έρθει στην ΑΕΚ φέτος το καλοκαίρι…

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι για εμένα. Γράφτηκαν πάρα πολλά τα οποία θεωρώ και λάθος γιατί δεν ξέρει ο κάθε ένας τι περνάει ένας αθλητής την περίοδο των μετεγγραφών. Μία πλήρη αβεβαιότητα. Ειδικά με το θέμα που είχα εγώ και δεν μου έδιναν το δελτίο μου και δεν μπορούσα ουσιαστικά να κάνω κάτι και να πάω σε ομάδα που θέλω. Με πολύ υπομονή κατάφερα τελικά να πάρω το δελτίο μου, με την ΑΕΚ να δίνει κάποιο ποσό. Ήθελα να ξαναέρθω στην ομάδα γιατί είχα ξανά συνεργαστεί και πέρσι άριστα μαζί τους και γιατί η ΑΕΚ είναι ένας σύλλογος που πάντα θα υπάρχει στο ελληνικό προσκήνιο και θα πρωταγωνιστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο»

Τέλος δεν θα μπορούσε να μην μας πει για τον άνθρωπο που κράτησε φέτος το τμήμα ζωντανό, τον Χρήστο Δούκα.

«Έχει κάνει πάρα πολλά ειδικά φέτος το καλοκαίρι για το τμήμα. Αν δεν ήταν αυτός και ο coach, πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί και να διαμορφωθεί το ρόστερ για την φετινή χρονιά. Κάνανε πολλές κινήσεις το καλοκαίρι και καταφέρανε να φτιάξουν μια ομάδα η οποία υπήρχε περίπτωση να μην υπάρχει καν.