Νικολάου: “Πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη της ΑΕΚ”

O Παντελής Νικολάου ξέσπασε μιλώντας για τα όσα εμπόδια καλείται να ξεπεράσει η ΑΕΚ, για το νέο γήπεδο.

Την πίκρα του για τα… εμπόδια που συναντά η ΑΕΚ στο θέμα της επιστροφής της στη Νέα Φιλαδέλφεια, εξέφρασε ο Παντελής Νικολάου στις δηλώσεις του στον ΟΤΕ TV. O πρώην πρόεδρος της Ένωσης έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια και θυμήθηκε τον… πλάγιο τρόπο με τον οποίο η Φιλαδέλφεια βγήκε από το φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων, για να μπει το Καραϊσκάκη.

«Έτυχε να είμαι πρόεδρος το 1998, όταν το γήπεδο της ΑΕΚ ήταν μέσα στον φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων… Και μέσα σε μία νύχτα με εντολή άνωθεν, το Στάδιο Καραϊσκάκη έγινε γήπεδο ποδοσφαιρικό. Εντάξει, κατάφεραν να κάνουν αυτό που ήθελαν εκείνη την εποχή. Τώρα ήρθαμε να πούμε πάλι: Επιστρέφουμε. Ερχόμαστε πάλι πίσω. Και όπως βλέπετε, βλέπουμε πάλι πολιτικά παιχνίδια, τα οποία παίζονται πάνω στην πλάτη μιας ομάδας. Και δεν είναι μια απλή ποδοσφαιρική ομάδα η ΑΕΚ. Δεν είναι ένας απλός σύλλογος. Η ΑΕΚ είναι κάτι άλλο. Το ξέρει όλος ο κόσμος αυτό. Η ΑΕΚ είναι έμπνευση. Η ΑΕΚ είναι επιμονή. Η ΑΕΚ είναι προσπάθεια. Όλων αυτών των ανθρώπων που έκαναν εκείνο το ταραχώδες ταξίδι από τη μία μεριά του Αιγαίου να έρθουν εδώ. Και μέσα σε τόσες δυσκολίες, να χτίσουν αυτό που έκτισαν», τόνισε αρχικά ο Παντελής Νικολάου και συνέχισε:

«Διερωτώμαι: αν δεν χτιστεί γήπεδο εδώ, τι θα γίνει αυτό το χωράφι, που ανήκει στην ΑΕΚ; Θα μείνει έτσι όπως καταλαβαίνετε. Δεν έχει δυνατότητα ανάπλασης. Τι θα γίνει το άλσος δίπλα; Κάποιος άλλος δεν μπορεί να αναπλάσει το άλσος δίπλα και να έχει αυτά τα σκουπίδια μέσα και αυτή την κατάσταση που βλέπετε εδώ μέσα. Άρα, και για τη Νέα Φιλαδέλφεια, για την πόλη, για τους πολίτες είναι πολύ σημαντικό να γίνει αυτό το γήπεδο. Γιατί είναι ένα γήπεδο που δεν παραβλέπει το φυσικό περιβάλλον. Δεν θα ενοχλήσει. Και το κυριότερο: μαζί με το γήπεδο θα γίνει και η ανάπλαση του άλσους.
Βλέπω με θλίψη, οι Φιλαδελφιώτες – οι άνθρωποι που είχαν συνδέσει το όνομά τους με την ΑΕΚ – να αρέσκονται στο να βλέπουν αυτή την αηδία. Και υπάρχουν άνθρωποι που λένε «όχι στο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια γιατί θα μας βλάψει». Διερωτώμαι τι θα βλάψει…»