Η θέση του Αράπογλου για την έκβαση της ένστασης

O Γιώργος Αράπογλου, πως δεν υπάρχει ακόμα επίσημη απόφαση του Πρωτοδικείου, για την ένσταση που έχει καταθέσει.

Την δική του εκδοχή για την απόρριψη της ένστασής του, σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, παραθέτει με ανακοίνωσή του ο Γιώργος Αράπογλου. Ο υποψήφιος δήμαρχος, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ακόμα επίσημη απόφαση από το Πρωτοδικείο, καθώς δεν έχουν λάβει κάποιο σχετικό έγγραφο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που είχαμε από νωρίς, το πρωί της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου, η ένστασή μας (επανέλεγχος έγκυρων – άκυρων ψηφοδελτίων) κατά της υπ΄ αριθμόν 868/2014 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δεν έγινε δεκτή.
Αντίθετα, λίγες ημέρες πριν, αντίστοιχη ένσταση για τις δημοτικές εκλογές στο δήμο Καισαριανής (επανέλεγχος έγκυρων – άκυρων ψηφοδελτίων) έγινε δεκτή από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, κάτι που θα οδηγήσει εκεί, σε επανάληψη του Β’ γύρου των εκλογών.
Και ενώ περιμέναμε την επίσημη απόφαση και το αντίγραφο του σκεπτικού της, λάβαμε γνώση δελτίου Τύπου της «διοίκησης Βασιλόπουλου» το οποίο ενημερώνει για την προαναφερθείσα εξέλιξη σύμφωνα με κάποια απόφαση υπ΄ αριθμόν 40/2012!
Εμφανώς πρόκειται για λάθος. Ίσως η βιασύνη τους να εκφράσουν την ανακούφισή τους από την αγωνία για το ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με τον συνδυασμό μας, σε επαναληπτικές εκλογές – αν η ένστασή μας γινόταν δεκτή – δεν τους επέτρεψε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί.
Η απόφαση είναι προφανώς του 2014 και όχι του 2012 – και με κάθε επιφύλαξη, αφού δεν έχουμε λάβει ακόμα αντίγραφό της, ο αριθμός της είναι 49!
Αναμένοντας την επίσημη απόφαση, θα θέλαμε να μοιραστούμε κάποιες πρώτες σκέψεις με τους συμπολίτες μας. Ως συνδυασμός, είχαμε και έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ανεξάρτητα από την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσής μας. Δεν πρόκειται να καταφύγουμε – ούτε τώρα – σε καταγγελίες, σε αμετροέπειες ή σε αναφορές σε «αποφάσεις – πολιτικά σκάνδαλα» – όπως άλλοι, από έλλειψη ψυχραιμίας, έπραξαν δημόσια.
Δεν θα σχολιάσουμε αυτή τη στιγμή την αγωνιώδη προσπάθεια της «Δύναμης Πολιτών» και του Άρ. Βασιλόπουλου (που επιδίωξαν την απόρριψη της ένστασής μας), ούτε την πολυσέλιδη παρέμβασή τους στο δικαστήριο (αντένσταση, υπόμνημα κ.λπ.), ούτε την επιλογή τους να υπερασπιστούν ένα προς ένα, τα αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια της παράταξης του Λ. Γεωργαμλή και να πολεμήσουν την εγκυρότητα των δικών μας ψηφοδελτίων που είχαν άδικα – κατά την άποψή μας – κριθεί άκυρα από τις εφορευτικές επιτροπές.
Όμως, περιμένουμε από τον κ. Βασιλόπουλο και την παράταξή του…
…μια απάντηση: για το αν επιμένουν ότι μια απόφαση της δικαιοσύνης μπορεί να είναι «μείζον πολιτικό σκάνδαλο», όπως είχε δηλώσει ο ίδιος (σε συνέντευξή του) ότι θα ήταν μια απόφαση που θα μας δικαίωνε. Ή μήπως «μείζον πολιτικό σκάνδαλο» είναι μόνο οι αποφάσεις που δεν είναι σύμφωνες με τις επιθυμίες του;
…μια διάψευση: για το αν μια προσφυγή στη δικαιοσύνη, «…λοιδορεί τη δικαιοσύνη», όπως είχαν σχολιάσει (σε δικό τους Δελτίο Τύπου) για την επιλογή μας να προσφύγουμε σε αυτή, ζητώντας τον επανέλεγχο ψηφοδελτίων.
…μια διευκρίνιση: για το αν και στην Καισαριανή, η υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» που υπέβαλε ένσταση και την κέρδισε, «…αμφισβήτησε τους εκλογικούς αντιπροσώπους όλων των συνδυασμών… και εφόσον οι πολίτες δεν τους επέλεξαν, προσπαθούν να εκλέξουν άλλο λαό…», όπως ακριβώς ισχυρίζονταν ότι πράξαμε εμείς.
…και εν τέλει μια συγγνώμη: για την υπερβολική και άδικη αντίδρασή τους, στην άσκηση από μέρους μας ενός δημοκρατικού δικαιώματός που προβλέπεται από την εκλογική νομοθεσία, που έχει ως στόχο την επιβεβαίωση της ορθής αποτύπωσης της λαϊκής βούλησης και που έχει ασκηθεί σε πολλούς άλλους δήμους, τώρα ή στο παρελθόν.
Χωρίς να θέλουμε να ακυρώσουμε τη χαρά και την ανακούφιση που προδήλως νοιώθουν λόγω της αποφυγής των ενδεχόμενων επαναληπτικών εκλογών με αντίπαλο το «νέο» και τον Γιώργο Αράπογλου, θα θέλαμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι την πολιτική «μάχη» μεταξύ μας (που ίσως νομίζουν ότι την «γλύτωσαν») θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με ψυχραιμία, συνέπεια και σύμφωνα με τις αρχές μας, στηρίζοντας τις εισηγήσεις που συμφωνούν με τις θέσεις μας, στηλιτεύοντας λάθη ή αβλεψίες και υποβάλλοντας προτάσεις, με στόχο ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας… μέχρι την επόμενη εκλογική μάχη!
Εκείνη τη μάχη, κανείς δεν θα μπορεί να την αποφύγει…»