Σάκοτα: «Να γεμίζει το ΟΑΚΑ ο κόσμος»

Ο Ντούσαν Σάκοτα ονειρεύεται μια ΑΕΚ που θα γεμίζει το ΟΑΚΑ.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «SportDay», ο   Ντούσαν Σάκοτα μίλησε για τις ένδοξες στιγμές της «Βασίλισσας» και πως ονειρεύεται να τις ζήσει και εκείνος, για την επιστροφή της στην Α1, ενώ τόνισε πως θέλει ένα γεμάτο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν μια ιδιαίτερη, μια ιστορική μέρα για την ομάδα και κατά συνέπεια η νίκη ήταν επιτακτική. Γνωρίζαμε ότι το ματς θα ήταν δύσκολο από την άποψη ότι ξέραμε μόνο ατομικά τον Πανιώνιο. Μείναμε ως ομάδα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, όταν ο Πανιώνιος μάς δυσκόλεψε με την άμυνα ζώνης του ενώ πιέσαμε αρκετά στην άμυνα. Αυτό που χαρακτηρίζει την ΑΕΚ είναι η ομαδικότητα και το γεγονός ότι μείναμε ενωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Όσο για το ρόλο του στην ομάδα ο 28χρονος φόργουορντ είπε: «Τα χρόνια έχουν περάσει. Γέρασα (σ.σ.: γέλια). Προσπαθώ με την εμπειρία μου να βοηθήσω την ομάδα, αλλά και τους νεότερους ηλικιακά παίκτες. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει σωστή καθοδήγηση με στόχο να δημιουργηθεί ένα σύνολο μαχητικό με όπλο τη συνεργασία. Αναμφίβολα υπάρχει πίεση όταν φοράς αυτή τη φανέλα, ακόμα και όταν οι στόχοι έχουν αλλάξει. Σε κάτι τέτοια παιχνίδια μπορούν να καταλάβουν οι νεότεροι τι σημαίνει ΑΕΚ».

Τέλος, για τον κόσμο της ομάδας του ανέφερε: «Στοίχημα είναι να κάνουμε τον κόσμο να έρχεται συνέχεια στο γήπεδο και να γεμίσουμε το ΟΑΚΑ στο μέτρο του δυνατού».