Ελγκέτα: “Μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα”

O Χόρχε Ελγκέτα μίλησε για τους στόχους της φετινής ΑΕΚ.

Για τους στόχους της ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ, τις δυσκολίες από τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου, αλλά και το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Άρη, μίλησε στην ιστοσελίδα «volleyleague», ο Χόρχε Ελγκέτα.

Αναλυτικά, ο προπονητής της Ένωσης τόνισε:

Για το περιπετειώδες ξεκίνημα είπε:
«Γνωρίζετε τι γίνεται αλλά εγώ δεν θέλω να μιλάω για προβλήματα. Έχω μάθει να πηγαίνω στις μάχες με όσους στρατιώτες έχω αρκεί να είναι αφοσιωμένοι να τα δώσουν όλα. Ήξερα πως είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά κάθε στιγμή προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά. Σκέφτομαι πως η ΑΕΚ είναι μεγάλο κλαμπ και θα βρεθούν λύσεις. Ετσι πορεύομαι, αλλιώς τα πάντα θα καταρρεύσουν. Δεν είναι εύκολο να δουλεύεις με παίκτες που τους απασχολεί το παρόν και το μέλλον τους και για αυτό τους κατανοώ μέχρι ενός σημείου».

Αν ξεπεραστούν τα προβλήματα τι μπορεί να κάνει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα;

«Πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα. Μπορούμε να παίξουμε καλό βόλεϊ και να δικαιώσουμε όσους πιστεύουν σε μας και λένε πως θα μπούμε στην 4αδα. Είναι κρίμα να χαλάσει αυτή η ομάδα που έχουμε. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να αποκτήσουμε ηρεμία και συγκέντρωση».

Ο στόχος σας ποιος είναι;

«Κάθε μέρα ο στόχος μας αλλάζει. Αυτή τη στιγμή αυτό που θέλω είναι να έχω όλους τους παίκτες μου στην αποστολή για τον αγώνα με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη στην πρεμιέρα. Δυστυχώς δε μπορώ να μιλήσω για άλλους στόχους. Αν τα πράγματα πάρουν το δρόμο τους και οι παίκτες αφοσιωθούν στην προπόνηση και στους αγώνες θα πούμε περισσότερα. Ζητάω συγγνώμη για αυτό. Ειλικρινά πιστεύω πως αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει ψηλά αν δεν είχε όλα αυτά τα προβλήματα».

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να χτυπήσει ακόμα και τον Ολυμπιακό;

«Με ιδανικές συνθήκες και σωστή προετοιμασία πιστεύω πως θα ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί ακόμα και με τον Ολυμπιακό».

Ανησυχείς πως ίσως κάτι δεν πάει καλά με την ομάδα λόγω οικονομικών προβλημάτων;

«Κάθε προπονητής πρέπει να σκέφτεται όλα τα ενδεχόμενα και να έχει πάντα τις λύσεις. Άλλο το τι σκέφτεσαι για τις δύσκολες στιγμές και διαφορετικό το τι πρέπει να πετύχεις. Έχω μάθει στα δύσκολα και εδώ και στην Αργεντινή αλλά όταν αγαπάς αυτό που κάνεις νομίζεις πως ζεις στον παράδεισο».

Για την αναμέτρηση με τον Άρη τι μπορείς να πεις;

«Ο Άρης έδειξε κόντρα στον ΠΑΟΚ πως δεν είναι κακή ομάδα. Κάθε αντίπαλο όταν τον υποτιμήσεις θα σου κάνει ζημιά. Έχω το πλάνο μου και μακάρι να μπορέσω να το υλοποιήσω με τις καλύτερες δυνατές λύσεις».