Θα κυνηγήσει την νίκη!

Η 3η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ολοκληρώνεται σήμερα (26/10, 17:00) με τον Αγώνα της Εβδομάδας, το αθηναϊκό ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (LIVE από το AEKnea) στην κοινή έδρα των δύο ομάδων, το κλειστό του ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες συναντιούνται ξανά μετά από τρία χρόνια και την επιστροφή της Ένωσης στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

Ο προπονητής των «πρασίνων» Ντούσκο Ιβάνοβιτς επισήμανε για την αυριανή συνάντηση: «Επιστρέφουμε στις υποχρεώσεις μας στο ελληνικό πρωτάθλημα απέναντι στην ΑΕΚ. Η προσέγγισή μας ειναι ίδια σε όλους τους αγώνες: Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι ώστε να κάνουμε έναν καλό αγώνα, πάντα με σεβασμό απέναντι στον αντίπαλο μας γιατί τον αξίζει. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο 30χρόνος φόργουορντ του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος: «Μετά από έναν αγώνα στο Μόναχο όπου δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε επιστρέφουμε στις υποχρεώσεις μας στο ελληνικό πρωτάθλημα απέναντι στην ΑΕΚ. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος και τους σεβόμαστε όλους. Η ΑΕΚ έχει πολλά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της, παίζει πάντα με υψηλό κίνητρο και θα πρέπει να φανούμε έτοιμοι και πάνω απ όλα σοβαροί ώστε να πετύχουμε το στόχο μας».

Στο υψηλό κίνητρο και στην ομαδική λειτουργία θα βασιστεί η ΑΕΚ στην αυριανή αναμέτρηση σύμφωνα με τον προπονητή της, Βαγγέλη Ζιάγκο, που δήλωσε:

Για την σημασία του αγώνα για την ΑΕΚ: «Παίζουμε με ένα εκ των κορυφαίων κλαμπ της Ευρώπης, που διαθέτει ένα ρόστερ με παιδιά που έχουν πολύ μεγάλο ταλέντο αλλά και παραστάσεις πολύ υψηλού επιπέδου και που όσο περνάει ο καιρός βρίσκουν τη συνοχή τους και τους αυτοματισμούς τους. Για μας είναι ένα παιχνίδι που θα αντιμετωπιστεί με την ίδια σοβαρότητα και αγωνιστικότητα που θέλουμε να μας χαρακτηρίζει φέτος και να αποτελούν βασικά στοιχεία της αγωνιστικής μας ταυτότητας ανεξάρτητα από τον εκάστοτε αντίπαλο».

Για το «κλειδί» του αγώνα: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που επιδιώκει το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό. Προσπαθεί να εκφραστεί επιθετικά σε υψηλούς ρυθμούς παιχνιδιού. Επομένως, νομίζω ότι ο έλεγχος του ρυθμού απέναντι σε μία τέτοια ομάδα θα είναι «κλειδί» για το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο, οι συνεργασίες δύο ατόμων με σκριν στη μπάλα και το παιχνίδι κοντά στο καλάθι είναι τα δυνατά σημεία του Παναθηναϊκού».

Για το που θα στηριχθεί η ομάδα του: «Στο κίνητρο και στην ομαδική λειτουργία».

Ως πρόκληση για την ΑΕΚ χαρακτήρισε το αυριανό ματς ο Γιώργος Τσιάκος, ο 32χρόνος φόργουορντ της Ένωσης: «Προφανώς, ο αγώνας είναι υψηλών απαιτήσεων. Παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Διαθέτει παίκτες, που έχουν παραστάσεις από μεγάλα ματς, αλλά και νέους με ταλέντο, που θέλουν να διακριθούν. Οπωσδήποτε, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για την ΑΕΚ ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, με την έννοια ότι τέτοια ματς της είχαν λείψει το διάστημα της οδυνηρής απουσίας της από τη μεγάλη κατηγορία. Η ΑΕΚ με το τεράστιο όνομα επέστρεψε και προσπαθεί να διαχειριστεί αυτή την πραγματικότητα, με αργά και σταθερά βήματα».
«Είναι αυτονόητο, ότι θα αντιμετωπίσουμε το ματς με σοβαρότητα και αγωνιστικότητα -στοιχεία που θέλουμε να μας χαρακτηρίζουν φέτος, όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη- όπως συμβαίνει και θα συμβαίνει σε κάθε υποχρέωσή μας», σημείωσε ο Τσιάκος.