Γιατί όχι και το Κύπελλο η ΑΕΚ;

Η κατάκτηση του Κυπέλλου, σε συνδυασμό με την επιστροφή στη Super League, θα αποτελούσε ονειρική κατάληξη της φετινής σεζόν για την ΑΕΚ.

Η άμεση επιστροφή της ΑΕΚ στη… φυσική της θέση, στη Super League, αποτέλεσε από τη πρώτη στιγμή που η Ένωση μπήκε στη ψυχοφθόρα διαδικασία των μικρότερων κατηγοριών, τον πρωταρχικό στόχο της ομάδας.

Αυτός προφανώς δεν άλλαξε και φέτος, που η Ένωση κλήθηκε να… διαχειριστεί μια ακόμη πρόκληση, αυτήν του Κυπέλλου.  Από το ξεκίνημα της σεζόν, άπαντες στο σύλλογο περιμένουν να λήξει με τον καλύτερο τρόπο και η φετινή «περιπέτεια», με την ΑΕΚ να υλοποιεί τον μεγάλο της στόχο. Που δεν είναι άλλος από την άνοδο.

Την ίδια ώρα ωστόσο, η Ένωση δείχνει ικανή παίξει από τώρα πρωταγωνιστικό ρόλο στο θεσμό του Κυπέλλου. Με νίκη ή ισοπαλία στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, περνάει στην επόμενη φάση (στους «16») και από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά στους νοκ άουτ αγώνες.

Με την εικόνα που δείχνουν μέχρι σήμερα οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα, ποιός μπορεί να τους ξεγράψει, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο της «μεγάλης» κατηγορίας; Με βάση το έμψυχο δυναμικό των ομάδων, μόνο ΠΑΟΚ (που μετά και τη σημερινή ισοπαλία με τα Γιάννενα είναι κοντά στον αποκλεισμό) και Ολυμπιακός, δείχνουν να έχουν –στα… χαρτιά τουλάχιστον- το πάνω χέρι απέναντι στην Ένωση.

Με τον κόσμο στο πλευρό της ωστόσο και με το έξτρα κίνητρο που θα δημιουργήσει σε όλους μέσα στην ομάδα, η πιθανή κόντρα με κάποιον μεγάλο αντίπαλο, σίγουρα όλα είναι πιθανά για την ΑΕΚ, που ούτως ή άλλως έχει την “υποχρέωση” να μπαίνει πάντα στο γήπεδο με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Άλλωστε, τρώγοντας έρχεται η… όρεξη και δίχως καμία αμφιβολία η πιθανή κατάκτηση του τροπαίου στο τέλος της σεζόν, σε συνδυασμό με την επιστροφή της Super League, θα αποτελέσει για το σύλλογο, μια ονειρική κατάληξη της φετινής χρονιάς.