Πορεία μαθητών προς τη Βουλή

Συγκέντρωση στα Προπύλαια

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας περίπου 500 μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην Παιδεία και το νέο Λύκειο.

Ανάλογες πορείες οργανώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, και σε άλλες πόλεις.

Υπό κατάληψη το 30% των σχολείων στη Δυτική Ελλάδα

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Δυτικής Ελλάδας, με καταλήψεις σχολικών κτιρίων και πορείες διαμαρτυρίας. Οι μαθητές διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη λειτουργία της τράπεζας θεμάτων κ.ά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, από το πρωί βρίσκονται υπό κατάληψη 100 γυμνάσια και λύκεια σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή, όπως εξήγησε, το 30% των σχολείων της Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα, στην Πάτρα, μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι την έδρα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Καταλήψεις σχολείων σε Ηράκλειο και Λασίθι

Τη Δευτέρα, στο Ηράκλειο, μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, που κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον νομό Ηρακλείου περίπου 30 σχολικά συγκροτήματα τελούν υπό κατάληψη, ενώ στον νομό Λασιθίου υπό κατάληψη βρίσκονται 15 Γυμνάσια και Λύκεια.

Πηγή: tovima.gr