«Το επίπεδο της ΑΕΚ είναι πολύ υψηλό»

Ο Νίκος Κωστένογλου μίλησε για την ΑΕΚ, την Εθνική, την ομάδα του, αλλά και για τον αγώνα Γιουβέντους-Ολυμπιακός.

Σε δηλώσεις του στον «NOVΑΣΠΟΡ FM», ο προπονητής του Απόλλων Σμύρνης, Νίκος Κωστένογλου, μίλησε για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, την ΑΕΚ, την Εθνική, αλλά και τον αγώνα Γιουβέντους-Ολυμπιακός.

Αναλυτικά όσα είπε για:

Την Εθνική: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και εγώ ήμουν ανήσυχος από το πρώτο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα έχασε την ταυτότητα της. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό ευθύνεται ο προπονητής. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε κάποια ελαφρυντικά… παίξαμε κεκλεισμένων σταμάτησαν δύο σημαντικοί παίκτες, που έλεγχαν τα αποδυτήρια και μπορούσε έτσι η ομάδα να απορροφήσει τις αποτυχίες. Είχαμε προπονητή (Σάντος) που ήταν γνώστης της Ελλάδας. Όμως με τα τωρινά δεδομένα πολύ δύσκολα θα πάμε προς το καλό. Έχουμε εγκλωβιστεί επειδή δεν γίνεται να διώξουμε έναν τόσο μεγάλο προπονητή σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής δεν προπονεί καθημερινά την ομάδα. Θέλουμε έναν προπονητή που να δουλέψει τον ψυχικό κόσμο των παικτών. Είναι δύσκολο να αλλάξει τόσο σύντομα την κουλτούρα στην ομάδα. Δεν θέλω να τον κρίνω είναι μεγάλος προπονητής και πρέπει οι υπεύθυνοι να κάνουν ριζοσπαστικές κινήσεις. Είναι αστείο να κρίνω εγώ τον Ρανιέρι.

Οδηγούμαστε όμως σε αδιέξοδο. Ίσως φανώ προκλητικός και ριζοσπαστικός. Νομίζω ότι μόνο με Έλληνα θα πάμε στο Παρίσι. Ο Σάντος έφερε καινοτομίες στην ομάδα. Κάποιοι παίκτες τώρα διαμορφώνουν προσωπικότητα ηγέτη, ενώ τότε υπήρχαν. Θέλουμε κάποιον που θα προσεγγίσει τους παίκτες και θα διαμορφώσει την προσωπικότητα τους. Δεν υπάρχει κάποιος για να διαβάσει τα παιχνίδια. Το επιθετικό κομμάτι είναι πολύ δύσκολο και δεν γίνεται να το κάνεις ένας άνθρωπος σε δύο ή τρεις ημέρες. Στο τέλος της ημέρας ο κύριος Ρανιέρι θα φύγει και η ομάδα δεν θα πάει στο Παρίσι και θα αφήσει σωρό προβλημάτων. Υπάρχουν δύο-τρεις Έλληνες προπονητές που μπορούν να προσφέρουν λύση».

Τον Ολυμπιακό ενόψει Γιουβέντους: «Είναι ένα κομβικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Η εικόνα στο πρωτάθλημα δεν είναι καλή και δημιουργεί απορίες για το πώς θα εμφανιστεί σήμερα. Στο τακτικό κομμάτι είναι πολύ καλή η Γιουβέντους και κρίνω ότι είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατός στην Ελλάδα και πέρυσι είχε στόχο να κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη και το κατάφερε πέρυσι. Φέτος δεν είναι έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν προβλήματα φέτος, κυρίως στην άμυνα. Μπορεί κάποιοι παίκτες να χαλαρώνουν στην Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχει φέτος αυτή η δυνατότητα. Στην Ευρώπη είναι πιο προσηλωμένοι και παρουσιάζει άλλο πρόσωπο. Και εκεί όμως φάνηκαν τα προβλήματα. Η Γιουβέντους και η Ατλέτικο δημιούργησαν προβλήματα. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό και φοβάμαι ότι θα έρθουν προβλήματα. Ελπίζουμε να έρθει κάτι καλό, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Ο Μίτσελ προετοιμάζει πολύ καλά τα ματς. Τα διαβάζει πολύ καλά και αυτό φαίνεται. Δεν είναι ο Ολυμπιακός της περυσινής περιόδου. Είναι δύσκολο για έναν προπονητή να παρουσιάσει ένα ομοιογενές σύνολο με τόσες αλλαγές. Έφυγαν παίκτες-κλειδιά και σε σημαντικές θέσεις. Έχει δείξει ότι είναι καλός προπονητής και δεν περιμένουμε για να το κρίνουμε αυτό από αυτά τα ματς».

Τον Απόλλωνα: «Είναι δύσκολο να δημιουργήσουμε ομοιογενές σύνολο. Έχουμε βλέψεις να μπούμε μέσα στην τριάδα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε ότι του χρόνου θα είμαστε στην Super League. Ο χρόνος κυλάει υπέρ μας. Είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα, αλλά όχι και με το θέαμα. Έχουμε την τύχη να έχουμε καλά παιδιά στην ομάδα και η συνεργασία είναι αγαστή. Ο πρόεδρος βοηθάει πολύ και είναι σωστός στις υποχρεώσεις του».

Τον επιθετικό του Απόλλωνα, Ιγκόρ Αγκούλο: «Τον γνωρίζαμε από την Κύπρο και είναι ένας από αυτούς που μας βοηθάν. Το θέμα είναι ότι η συνεργασία όλων στην ομάδα είναι καλή και πιστεύω ότι θα παραμείνει και όταν θα έρθουν κακά αποτελέσματα».

Την Football League: «Είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Ο βαθμός δυσκολίας έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολύ ιστορικές ομάδες στην κατηγορία. Το επίπεδο της ΑΕΚ είναι πολύ υψηλό και την μια θέση θεωρώ ότι θα την πάρει η ΑΕΚ. Είναι ψυχοφθόρο να μπεις στα play-off και να δώσεις επιπλέον παιχνίδια στη συνέχεια».

Την αναμέτρηση με την Καλλιθέα: «Η νίκη δεν ήταν τόσο εύκολη. Γνωρίζαμε ότι θα παίξουμε παιχνίδι με μια καλή ομάδα που έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας. Η Καλλιθέα δεν μας δημιούργησε ευκαιρίες. Υπερείχε, αλλά δεν μας δημιούργησε ευκαιρίες. Υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο. Πετύχαμε το πρώτο γκολ που ήταν εντυπωσιακό και πήρε τα πάνω της η ομάδα. Η θέση της Καλλιθέας είναι πλασματική και θεωρώ ότι σύντομα θα πάρει καλά αποτελέσματα».